trusted online casino malaysia Predmeti filtrirani po datumu: Torek, 06 April 2021
Menu
Tablet menu

20. obletnica žičkega grobeljnika

Žički grobeljnik je endemit, ki v Sloveniji uspeva le blizu kamnoloma v Žičah in ponekod v njegovi okolici. V ponos nam je, da smo pred 20. leti prepoznali to posebno rastlino in v ponos, da je rastišče Žičkega grobeljnika z občinskim odlokom zaščiteno kot naravni spomenik.

V organizaciji KS Žiče, Turističnega društva Žička gorca Žiče, Slatenšek d.o.o, OŠ Loče, Zavoda Z.D.A.J. Slovenske Konjice in s podporo Občine Slovenske Konjice, dvajseto obletnico endemita Žičkega grobeljnika, naravnega spomenika, obeležujemo s posebnim poslanstvom: Ozaveščanje in spodbujanje ustvarjanja v skladu z naravnimi danostmi, snujemo žički zeleni turizem, žičke endemite.

Več najdete na TEJ povezavi.

Turistično društvo Žička gorca Žiče

Foto galerija: 
Spominski kovanec - Arhiv TIC Slovenske Konjice
Ostale fotografije - Tomo Jeseničnik

Preberite več...

1. Vaški heckathon v Žičah

Krajevna skupnost Žiče, Turistično društvo Žička gorca Žiče, Slatenšek d. o. o., OŠ Loče, v organizaciji Zavoda Z.D.A.J. Slovenske Konjice vabijo na prvi vaški zeleni medgeneracijski heckathon, ki ga organizirajo v znamenju edinstvenosti, ustvarjalnosti in hkrati vsepovezanosti naravnih in butičnih posebnosti ter predvsem drugačnosti. Vse to v čast 20. obletnici naravnega spomenika Žičkega grobeljnika v Žičah, ki v nas prebuja zavedanje povezanosti z naravo in soustvarjanja v odnosu do narave, v okolju, kjer posebna rastlinica daje »avtentičnost« življenju.

Dogodek je za vse, ki želijo soustvarjati in kreirati na področju trajnostnega turizma in za vse, ki želijo preizkusiti soustvarjanje na drugačen način.
► Kdaj: 8. 4. in 9.4. 2021 od 8. do 16. ure
► Kje, kako: spletni dogodek
► Za koga: za odrasle od 8. ure do 16. ure in otroke od 16.15 do 17.00
► Izvaja: vrhunsko izkušena trenerka mag. Nastja Mulej

Kaj želimo?
Želimo pridobiti ideje, kjer so domačini zadovoljni, trajnostno napredni pri svoji ponudbi. Želimo pridobiti ideje, ki so edinstvene, neponovljive in ne ciljajo na množični turizem, ampak butični turizem. Uresničevali bomo vrednote zelenega turizma s kreativnim (manj običajnim) pristopom v medgeneracijskem smislu, v lokalnem okolju v vasi Žiče.
Z vami bo vrhunsko izkušena trenerka mag. Nastja Mulej, ki ima dolgoletne izkušnje na področju kreativnega razmišljanja in izvedbe Heckathonov ter povezovanja različnih segmentov.
V našo družbo bomo povabili tudi strokovnjake s področja trajnostnega turizma, ki bodo skupaj z vami »brainstormali« in iskali kreativne rešitve.
Število udeležencev je omejeno na 50. Izvedbo bomo prilagodili številu prijav zainteresiranih.

Več o dogodku najdete TUKAJ

Prijava: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Kontakt za vprašanja: Rosana Šuc Ravničan, 031 301 619

Operacija » Žički zeleni turizem« je delno financirana s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja

Preberite več...
Naroči se na ta RSS
« April 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Slovenia GREEN & SAFE

Slovenia GREEN & SAFE

Torek, 30 Marec 2021

Iskanje po strani

Prijava na e-novice

Ponedeljek, 02 Marec 2020

Style I Style II Style III