Menu
Tablet menu

Prvomajska budnica

Konjiške godbenice in godbeniki Vas z veseljem obveščajo, da so tudi letos našli način, kako bo njihova glasba na sobotno jutro prikorakala v vaše spalnice, sami pa bodo ostali na varnem doma.

Na pobudo Zveze slovenskih godb so se povezali z Gasilsko zvezo Slovenske Konjice in se dogovorili, da vas bodo s pomočjo prostovoljnih gasilskih društev naše občine, ki bodo godbeno glasbo predvajala iz zvočnikov svojih gasilskih vozil, vendarle budili in vam čestitali za prvi maj, praznik dela.

Slišali jih boste v soboto, 1. 5. 2021, med 6. in 11. uro zjutraj. Budili vas bodo skupaj s PGD Slovenske Konjice, Tepanje, Žiče, Loče, Draža vas in Zbelovo.

Odprite okna in zasedite balkone!

ZBUDIte SE z Godbo na pihala Slovenske Konjice in PGD-ji občine Slovenske Konjice!

Ponovno odprtje Žičke kartuzije

Cenjene obiskovalke in obiskovalci,
veseli nas, da Vas lahko ponovno povabimo na obisk v našo "tiho lepotico", Žičko kartuzijo. Za vas jo odpiramo v torek, 13. 4. 2021. Do nadaljnjega bo odprta od torka do nedelje, med 1️⃣0️⃣. in 1️⃣8️⃣. uro.
Vodenih ogledov zaenkrat ne bomo izvajali, bodo pa do nadaljnjega možni individualni ogledi Žičke kartuzije z avdiovodniki ali pametnimi očali. Za družine priporočamo nakup knjižice S Filipom na dogodivščino po Žički kartuziji.
Ob obisku Vas prosimo, da upoštevate zdaj že vsem dobro znana navodila oziroma priporočila pristojnih institucij, na kar vas bodo opozarjale table oziroma napisi ter po potrebi informatorke. 
Cenik in odpiralni čas najdete na TEJ povezavi. Naj vas ponovno opozorimo, da imate občanke in občani naše občine Slovenske Konjice 50 % popust pri nakupu rednih vstopnic
Dobrodošli v Slovenskih Konjicah, v objemu žlahtnih zgodb.

20. obletnica žičkega grobeljnika

Žički grobeljnik je endemit, ki v Sloveniji uspeva le blizu kamnoloma v Žičah in ponekod v njegovi okolici. V ponos nam je, da smo pred 20. leti prepoznali to posebno rastlino in v ponos, da je rastišče Žičkega grobeljnika z občinskim odlokom zaščiteno kot naravni spomenik.

V organizaciji KS Žiče, Turističnega društva Žička gorca Žiče, Slatenšek d.o.o, OŠ Loče, Zavoda Z.D.A.J. Slovenske Konjice in s podporo Občine Slovenske Konjice, dvajseto obletnico endemita Žičkega grobeljnika, naravnega spomenika, obeležujemo s posebnim poslanstvom: Ozaveščanje in spodbujanje ustvarjanja v skladu z naravnimi danostmi, snujemo žički zeleni turizem, žičke endemite.

Več najdete na TEJ povezavi.

Turistično društvo Žička gorca Žiče

Foto galerija: 
Spominski kovanec - Arhiv TIC Slovenske Konjice
Ostale fotografije - Tomo Jeseničnik

1. Vaški heckathon v Žičah

Krajevna skupnost Žiče, Turistično društvo Žička gorca Žiče, Slatenšek d. o. o., OŠ Loče, v organizaciji Zavoda Z.D.A.J. Slovenske Konjice vabijo na prvi vaški zeleni medgeneracijski heckathon, ki ga organizirajo v znamenju edinstvenosti, ustvarjalnosti in hkrati vsepovezanosti naravnih in butičnih posebnosti ter predvsem drugačnosti. Vse to v čast 20. obletnici naravnega spomenika Žičkega grobeljnika v Žičah, ki v nas prebuja zavedanje povezanosti z naravo in soustvarjanja v odnosu do narave, v okolju, kjer posebna rastlinica daje »avtentičnost« življenju.

Dogodek je za vse, ki želijo soustvarjati in kreirati na področju trajnostnega turizma in za vse, ki želijo preizkusiti soustvarjanje na drugačen način.
► Kdaj: 8. 4. in 9.4. 2021 od 8. do 16. ure
► Kje, kako: spletni dogodek
► Za koga: za odrasle od 8. ure do 16. ure in otroke od 16.15 do 17.00
► Izvaja: vrhunsko izkušena trenerka mag. Nastja Mulej

Kaj želimo?
Želimo pridobiti ideje, kjer so domačini zadovoljni, trajnostno napredni pri svoji ponudbi. Želimo pridobiti ideje, ki so edinstvene, neponovljive in ne ciljajo na množični turizem, ampak butični turizem. Uresničevali bomo vrednote zelenega turizma s kreativnim (manj običajnim) pristopom v medgeneracijskem smislu, v lokalnem okolju v vasi Žiče.
Z vami bo vrhunsko izkušena trenerka mag. Nastja Mulej, ki ima dolgoletne izkušnje na področju kreativnega razmišljanja in izvedbe Heckathonov ter povezovanja različnih segmentov.
V našo družbo bomo povabili tudi strokovnjake s področja trajnostnega turizma, ki bodo skupaj z vami »brainstormali« in iskali kreativne rešitve.
Število udeležencev je omejeno na 50. Izvedbo bomo prilagodili številu prijav zainteresiranih.

Več o dogodku najdete TUKAJ

Prijava: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Kontakt za vprašanja: Rosana Šuc Ravničan, 031 301 619

Operacija » Žički zeleni turizem« je delno financirana s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja

Žička kartuzija ZAPRTA

Spoštovani,

v skladu z Vladnimi ukrepi, vezanimi na preprečevanje širjenja okužb s COVID-19, Žička kartuzija ponovno zapira svoja vrata. Zaprtje je predvideno od 1. 4. do vključno 12. 4. 2021. Verjamemo, da bodo ukrepi uspešni in da bomo ponovno lahko z vami v torek, 13. 4. 2021, ko tudi prehajamo na letni delovni čas in bomo za vas odprti med 10. in 18. uro

Želimo Vam lepe velikonočne praznike in da ostanete zdravi.

Ekipa TIC Slovenske Konjice in Žička kartuzija 

Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
20. obletnica žičkega grobeljnika
1. Vaški heckathon v Žičah
Odprli slikarsko galerijo Atelje MS
Dvorec Trebnik - SOBE
Mednarodni dan turističnih vodnikov
Brezplačna serija usposabljanj: "Digitalna promocija in rezervacija"
NAJ LETOŠNJA SANJARJENJA POSTANEJO DOŽIVETJA V 2021
Decembrska (z)GODBA
Prižig lučk ob Konjiškem potočku
Prižig praznične razsvetljave
HVALA, DA STE OKRASILI MESTO :-)
Slovenske Konjice so okrašene
 V2
 efs
« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Iskanje po strani

Style I Style II Style III