Menu
Tablet menu

Krašenje mestnih smrečic - VSE SMREČICE ODDANE!

Obveščamo Vas, da smo z današnjim dnem (24. 11. 2021) oddali še zadnjo smrečico od skupaj 45. zato predčasno ZAPIRAMO PRIJAVE. Hvala vsem za sodelovanje in ostalim, ki ste tokrat ostali brez svoje smrečice, hvala za razumevanje!

Smrečice bodo letos okrasili:

1. LIONS KLUB KONJICE
2. TURISTIČNO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE
3. ŠOLSKI CENTER SLOVENSKE KONJICE-ZREČE: Program Socialna aktivacija
4. GLASBENA ŠOLA SLOVENSKE KONJICE
5. MALI ČOKO
6. ZELIŠČNI VRT MAJNIKA
7. SPLOŠNA KNJIŽNICA SLOVENSKE KONJICE
8. ROD BELEGA KONJA - KONJIŠKI TABORNIKI
9. MLADINSKI CENTER DRAVINJSKE DOLINE & KLUB ŠTUDENTOV DRAVINJSKE DOLINE
10. SLOVENSKO-SRBSKO KULTURNO KUHANITARNO DRUŠTVO SREČANJE-SRETENJE
11. KRAJEVNA SKUPNOST IN PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DRAŽA VAS
12. ZDRAVSTVENI DOM SLOVENSKE KONJICE
13. LIONS KLUB KONJICE - VITA
14. VARSTVENO DELOVNI CENTER SLOVENSKE KONJICE
15. VETERINARSKA POSTAJA SLOVENSKE KONJICE
16. VRTEC SLOVENSKE KONJICE
17. MEDOBČINSKO DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH SLOVENSKE KONJICE, VITANJE IN ZREČE
18. PLANINSKO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE
19. GASILSKA ZVEZA SLOVENSKE KONJICE
20. PLANINSKO DRUŠTVO LOČE
21. KRAJEVNA SKUPNOST ŽIČE IN OSTALA DRUŠTVA IZ ŽIČ
22. DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE - ŠTORKLJINA HIŠA
23. VINOGRADNIŠKO-VINARSKO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE
24. STROJNI KROŽEK
25. ČEBELARSTVO ŽVIKART
26. KRAJEVNA SKUPNOST SLOVENSKE KONJICE
27. GIMNAZIJA SLOVENSKE KONJICE
28. ZGODOVINSKO DRUŠTVO KONJICE
29. OBČINA SLOVENSKE KONJICE
30. OTROCI IN STARŠI IZ SLOMŠKOVE ULICE
31. LEO KLUB KONJICE
32. PUB BELI KONJ
33. DRUŠTVO PODEŽELSKE MLADINE SLOVENSKE KONJICE
34. GKN DRIVELINE SLOVENIJA
35. OBMOČNO DRUŠTVO INVALIDOV DRAVINJSKE DOLINE
36. MIKI ŠPORT
37. CVETLIČARNA DARJA
38. LAMBRECHTOV DOM
39. OBMOČNO ZDRUŽENJE RDEČEGA KRIŽA SLOVENSKE KONJICE
40. OSNOVNA ŠOLA POD GORO
41. OSNOVNA ŠOLA OB DRAVINJI
42. VRTEC MALI GROF
43. BAR TATTENBACH
44. OSNOVNA ŠOLA V PARKU
45. VARSTVENO DELOVNI CENTER ČEBELICA in KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO GNEZDO
46. KRAJEVNA SKUPNOST ZBELOVO
47. KRAJEVNA SKUPNOST KONJIŠKA VAS
48. DRUŠTVO VIZIJA

Vsem hvala za sodelovanje.

TIC Slovenske Konjice

* * *

Spoštovani,

približuje se praznični december, ki bo letos zopet drugačen od preteklih let. Zaradi razmer povezanih s COVID-19 bodo tudi letos naša druženja v mestu še precej okrnjena. Žal …

Vseeno pa smo se odločili, da ga tudi letos odenemo v pisane lučke in okrasimo z mestnimi smrečicami, ki bodo lepšale Mestni in Stari trg naših Slovenskih Konjic.

Že v preteklih letih smo Vas vse skupaj - vrtce, šole, društva in druge organizacije v Občini Slovenske Konjice povabili, da ste nam pomagali mesto narediti še lepše in prikupnejše. Skupaj smo krasili smrečice v mestu – eni s stihi, drugi z retro skodelicami, tretji z utrinki iz vsakdanjika, četrti s taborniškimi vozli, peti z barvitimi mandalami, šesti z okraski, ki jih je izdelala bogata otroška domišljija, sedmi s kazalkami za knjige, osmi s prazničnimi jabolki … in še bi lahko naštevali. Sprehod med konjiškimi smrečicami je vsako leto pravo doživetje …

Zato Vas letos ponovno vabimo k sodelovanju. Vabimo Vas, da tudi letos izberete svojo smrečico nekje v mestnem jedru in jo od ponedeljka, 6. 12., do vključno petka, 10. 12. okrasite po vašem okusu in s svojimi kreativnimi idejami. Okraski naj kar se da odsevajo vašo domišljijo. Tako bo naše mesto z vašo pomočjo še bolj pravljično …

Pri krašenju smrečic je potrebno upoštevati vsa priporočila NIJZ (nošnja maske, varnostna razdalja med člani vaše organizacije in naključnimi sprehajalci, itd.). Že v naprej se Vam zahvaljujemo za razumevanje in upoštevanje takrat veljavnih predpisov.

Prosimo Vas, da nam najkasneje do srede, 1. 12. 2021, na spodnje kontakte sporočite, če bo katera izmed konjiških smrečic zasijala tudi s pomočjo vaše kreativnosti.

Kontakti | E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; T: 03 759 31 10, M: 051 444 141.

Hvala, ker boste tudi letos z nami. Pa povejte naprej …

V imenu JZ Splošna knjižnica Slovenske Konjice: TIC Slovenske Konjice

Žička kartuzija ponovno odprta

Obveščamo Vas, da bo od petka, 29. 10. 2021, Žička kartuzija PONOVNO ODPRTA. Prav tako bo svoja vrata odprla tudi Gostilna Gastuž, 1467.

Delovni čas:
OKTOBER | TOR - NED: 10:00 - 18:00
NOVEMBER| TOR - NED: 10:00 - 16:00
DECEMBER | SOB, NED: 10:00 - 16:00

Ker obnovitvena dela na Cerkvi svetega Janeza Krstnika še vedno potekajo Vas prijazno prosimo za previdnost ob obisku. Za vstop je prav tako obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. 

V kolikor k nam prihajate po avtocesti izberite izvoz Slovenske Konjice in nato vožnjo nadaljujte v smeri Slovenskih Konjic, saj je v smeri Žič popolna zapora. Nato sledite kažipotom Žiče/Žička kartuzija. 

Hvala za razumevanje. 
 
Dobrodošli pri nas.

17. Festival lepopisja uspešno pod streho

17. Festival lepopisja - odprtje razstave
Petek, 8. 10. 2021, ob 16. uri v Domu kulture Slovenske Konjice

Festival lepopisja mlade spodbuja, da v času sodobnih tehnologij in digitalnega napredka še vedno znajo prijeti v roke pisalo in napisati besedilo z osebno noto in globljo sporočilno vrednostjo.

Na festivalu je letos sodelovalo 10 slovenskih osnovnih šol in sicer: OŠ Ob Dravinji, OŠ Pod goro, OŠ Loče, OŠ Jernej, OŠ Žiče, OŠ Vitanje, OŠ Blaža Kocena - Ponikva, OŠ Veržej, OŠ Neznanih talcev - Dravograd in OŠ Poljčane. Skupaj je na razpis prispelo 54 del, mladi vseh treh triad pa so tokrat lepopisna besedila ustvarjali pod naslovom »Kartuzijanski jedilnik«. Tokratna tema je bila izbrana zato, ker je letošnje leto Slovenija ponosna nosilka naslova evropska gastronomska regija 2021, posvetili pa smo jo tudi Dnevom evropske kulturne dediščine, ki letos potekajo pod naslovom Dober Tek! in Tednu otroka.

Festival je tokrat izjemoma potekal v Domu kulture Slovenske Konjice, saj v Žički kartuziji, kjer je festival sicer doma, potekajo intenzivna dela na Cerkvi svetega Janeza Krstnika, ki bo v kratkem dobila novo pomično streho.

Nagrajenke in nagrajenci 17. Festivala lepopisja:

I. TRIADA
1. MESTO: LIZA SOVIČ, 3. r., OŠ LOČE
2. MESTO: AJDA VEHOVAR, 3. r., OŠ POLJČANE
3. MESTO: EMA ZABUKOVŠEK, 3. r., OŠ LOČE – Podružnica Žiče

II. TRIADA
1. MESTO: ANA LAJNŠČEK KRALJ, 6. r., OŠ Ob Dravinji Slovenske Konjice
2. MESTO: URH JUHART, 6.r., OŠ Ob Dravinji Slovenske Konjice
3. MESTO: JOŠT POLEGEK, 6. r., OŠ Ob Dravinji Slovenske Konjice

III. TRIADA
1. MESTO: ZOJA ZORC, 9. r., OŠ Pod goro Slovenske Konjice
2. MESTO: DANEJA JAKOB KRIČAJ, OŠ Vitanje
3. MESTO: ILENA VODOVNIK, 9. r., OŠ Pod goro Slovenske Konjice

Priznanja je po predlogi Arpada Šalamona pripravila Hedviga Vidmar Šalamon - Heda, lepopisno pa jih je opremila Vlasta Zorc, ki je izvedla tudi lepopisne delavnice. Kulturni program smo pripravili v sodelovanju z Glasbeno šolo Slovenske Konjice in OŠ Špitalič. Razstavo je postavila Dragica Tomše iz OŠ Pod goro. Program je povezovala Ula Vipotnik.

Najboljša dela smo nagradili s priznanji in zeliščnimi ter raznimi drugimi nagradami, ki so jih jih je podelili: podžupan, Primož Poklič, članica komisije, Lucija Levart in idejni vodja festivala ter pokrovitelj nagrad, Stanislav Kračun.

Po uradnem odprtju razstave v Mali galeriji konjiškega Doma kulture smo se preselili v Veliko galerijo, kjer so potekale mini lepopisne delavnice, pokušina zeliščnih namazov, zeliščnega čaja in jabolčnega soka, ki sta jo pripravila Drago in Gregor Iršič, sicer zeliščarja iz Žičke kartuzije, ter tudi EKO kviz, kjer so si trije srečneži prislužili lepe zeliščne nagrade.

Razstava bo v Domu kulture Slovenske Konjice na ogled do 18. 10. 2021, nato pa se za kratek čas seli na OŠ Pod goro Slovenske Konjice. Zaradi obnovitvenih del je v Žičko kartuzijo ne bomo prestavljali, bomo pa vsa dela skrbno shranili na Domoznanskem oddelku Splošne knjižnice Slovenske Konjice.

Nekaj foto utrinkov iz 17. Festivala lepopisja si lahko ogledate pod tem besedilom v galeriji slik, obsežnejša fotogalerija pa je na voljo v albumu FB TIC Slovenske Konjice na TEJ povezavi. 

Vabljeni k ogledu!

Dela v Žički kartuziji

***

OBVESTILO, 25. 10. 2021

ŽAL ŠE VSAJ DO VKLJUČNO SREDE, 27. 10. 2021, ŽIČKA KARTUZIJA OSTAJA ZAPRTA. 
V kolikor bo to mogoče, bomo vrata naše "tihe lepotice" za Vas odprli v ČETRTEK, 28. 10. 2021. Ker pa so dela, ki jih v Žički kartuziji izvaja izkušena gradbena ekipa, izjemno zahtevna in pogosto nepredvidljiva Vas vljudno prosimo, da še naprej spremljate našo spletno stran in FB profil, kjer vas sproti in ažurno obveščamo o trenutni situaciji.

V naprej hvala za razumevanje in potrpežljivost.

Vaš TIC Slovenske Konjice

***

OBVESTILO, 22. 10. 2021

POMEMBNO OBVESTILO! Obnovitvena dela v Žički kartuziji so še vedno v teku in trenutne vremenske razmere dela zelo otežujejo. Zato Vam še ne moremo zagotoviti, da bomo Žičko kartuzijo v prihodnjem tednu, ko so na sporedu Krompirjeve počitnice, lahko za Vas odprli. Vsekakor pa gradbena ekipa dela vse na tem, da bodo dela, ki zaradi svoje narave lahko pomenijo nevarnost za obiskovalce, zaključena do ponedeljka, 25. 10. 2021. V tem primeru bomo vrata Žičke kartuzije za vas lahko odprli od torka dalje. Da ne boste razočarani obstali pred zaprtimi vrati Vas vljudno prosimo, da redno spremljate našo spletno stran in FB profil, kjer vas sproti in ažurno obveščali o trenutni situaciji. 

V naprej se Vam iskreno zahvaljujemo za razumevanje.

TIC Slovenske Konjice

***

OBVESTILO, 14. 10. 2021

POMEMBNO OBVESTILO! Zaradi še vedno trajajočih intenzivnih gradbenih posegov na objektu Cekrve svetega Janeza Krstnika v Žički kartuziji vas moramo žal obvestiti, da bo Žička kartuzija ZAPRTA za obiskovalce še vse do vključno PONEDELJKA, 25. 10. 2021. Glede odpiralnih časov od torka, 26. 10. 2021 dalje, pa vas bomo naknadno obveščali, zato vas prosimo da spremljate našo spletno stran in FB Žička kartuzija.

Hvala za razumevanje. 

TIC Slovenske Konjice

***

OBVESTILO, 7. 10. 2021

POMEMBNO OBVESTILO! Zaradi še vedno trajajočih intenzivnih gradbenih posegov na objektu Cekrve svetega Janeza Krstnika v Žički kartuziji vas moramo žal obvestiti, da bo Žička kartuzija ZAPRTA za obiskovalce še vse do vključno PETKA, 15. 10. 2021. Glede odpiralnih časov od sobote, 16. 10. 2021 dalje, pa vas bomo naknadno obveščali, zato vas prosimo da spremljate našo spletno stran in FB Žička kartuzija.

Hvala za razumevanje. 

TIC Slovenske Konjice

***

OBVESTILO, 5. 10. 2021

POMEMBNO OBVESTILO! Zaradi izjemno intenzivnih gradbenih posegov na objektu Cerkve svetega Janeza Krstnika v Žički kartuziji vas moramo žal obvestiti, da bo Žička kartuzija ZAPRTA za obiskovalce od TORKA, 5. 10. 2021 od 13. ure, do vključno ČETRTKA, 7. 10. 2021. Glede odpiralnih časov v prihodnjih dneh pa Vas prosimo, da spremljate našo spletno stran in FB profil Žička kartuzija.

Hvala za razumevanje.

TIC Slovenske Konjice

***

OBVESTILO, 30. 9. 2021

Obveščamo Vas, da bodo v času od ponedeljka, 4. 10, do vključno nedelje, 10. 10. 2021, v Žički kartuziji potekala intenzivna dela na objektu osrednje kartuzijanske cerkve. Povečana bo gostota prevozov raznih materialov v kartuzijo in s tem tudi povečan hrup. Vse obiskovalce lepo prosimo za razumevanje in ker se hkrati zavedamo, da bo njihova doživljajska izkušnja s tem okrnjena, jim v tem času nudimo 50% popust na redne cene vstopnic. Občankam in občanom Slovenskih Konjic pa še dodaten 50% popust na že sicer znižane cene. Vsem se že v naprej iskreno zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost.

TIC Slovenske Konjice

17. Festival lepopisja - vabilo na razstavo

Vabimo Vas na zaključno prireditev 17. Festivala lepopisja, namenjenega osnovnošolskim otrokom, ki bo potekal v Mali galeriji Doma kulture Slovenske Konjice v petek, 8. 10. 2021, ob 16. uri. Otroci so svoja lepopisna dela letos ustvarjali na temo Kartuzijanski jedilnik, saj je letošnje leto naša država ponosna nosilka naziva Slovenija evropska gastronomska regija 2021.

Temo posvečamo Tednu otroka (1. - 10. 10. 2021) in Tednu kulturne dediščine: Dober tek! (25. 9. - 9. 10. 2021).

Prireditev bo pospremil kratek kulturni program s podelitvijo priznanj in nagrad najboljšim. Po ogledu razstave bomo pod kartuzijanskimi oboki pripravili kratko druženje.

Lepopisno vabljeni!

VABILO

* PCT pogoj obvezen za osebe starejše od 15 let
** Prireditev zaradi intenzivnih del na Cerkvi svetega Janeza Krstnika tokrat izjemoma ne poteka v Žički kartuziji. Hvala za razumevanje. 

Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
17. Festival lepopisja uspešno pod streho
17. Festival lepopisja - vabilo na razstavo
Rudolfovi s Konjiškega
Prenočitve v Dvorcu Trebnik - SOBE
ZELENI KLJUČ - Imamo ga!
Anketiranje prebivalcev občine Slovenske Konjice in TDRP
BREZPLAČNA VODENJA - ČASTI STO!
Kulturno-gastronomski abonma ZZMS
Poletnice na Starem trgu
Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji
Brezplačna vodena sprehoda v počastitev občinskega praznika
Sprejem Tamare Zidanšek
 V2
 efs
« December 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Iskanje po strani

Style I Style II Style III