Menu
Tablet menu

V pripravi nova turistična strategija 2022-2028

V PRIPRAVI NOVA TURISTIČNA STRATEGIJA 2022-2028

V ponedeljek, 11. 4. 2022, je na Dvorcu Trebnik potekal javni posvet na temo priprave novega Načrta razvoja in trženja turizma v Občini Slovenske Konjice in Turistični destinaciji Rogla-Pohorje (TDRP) 2022-2028. Posveta so se udeležili predstavniki občinskih struktur, krajevnih skupnosti, javnih zavodov, turističnih društev, turistični ponudniki, člani Odbora za gospodarstvo podjetništvo in turizem ter člani Projektnega sveta občine Slovenske Konjice. Vsi prisotni, na čelu z županom Darkom Ratajcem, so se strinjali, da je osnutek strokovno, kakovostno in dobro pripravljen, da pa se morajo v njem prepoznati vsi turistični deležniki, zato ga velja skozi javno razgrnitev dodatno dopolniti in uskladiti. Osnutek dokumenta je od 15. do 30. 4. 2022 objavljen na občinski spletni strani, vse morebitne dopolnitve pa lahko zainteresirana javnost sporoči na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

V letu 2021 se je zaključilo petletno strateško obdobje, v katerem so občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče skupaj kot Turistična destinacija Rogla-Pohorje uresničevale z Načrtom razvoja in trženja turizma v TDRP in posameznih občinah za obdobje 2017-2021 zastavljene cilje. Ob izteku leta 2021 so izvedle evalvacijo uresničenih ciljev, ki je pokazala, da so bili ti skoraj v celoti uresničeni. Ostale bo prenesla v novo strateško obdobje.

Ker so v letu 2019 vse štiri občine pristopile tudi k Partnerstvu za Pohorje, katerega namen je povezati 19 občin na območju celotnega Pohorja, je bila sprejeta odločitev, da bodo svoje nove strateške dokumente izdelale same, na osnovi posnetka stanja in zastavljenih ciljev, ki so bili opravljeni v sklopu priprave Strategije Pohorja 2022-2027. Ekipa TDRP, na čelu z dr. Aleksandro Golob, je pripravila osnutke dokumentov za vsako izmed štirih občin, ki jih trenutno obravnava zainteresirana javnost na javnih posvetih po občinah. Prvi je potekal 11. 4. v Slovenskih Konjicah, sledijo pa še 25. 4. v Oplotnici, 26. 4. v Vitanju in 6. 5. v Zrečah. Po zaključku javnih posvetov bodo ti dokumenti 14 dni objavljeni na občinskih spletnih straneh, javnost pa bo v tem času lahko sporočala svoje dopolnitve, predloge in popravke. Na osnovi prejetih dopolnitev, bodo občinski dokumenti posodobljeni, prav tako bo posodobljen skupen destinacijski dokument in vse skupaj bo pripravljeno za sprejem na občinskih svetih. Časovnica predvideva sprejem strateških dokumentov iz področja turizma do jeseni 2022.

Priloge:
- Zapisnik posveta v Slovenskih Konjicah z dne 11. 4. 2022
- Osnutek dokumenta Načrt razvoja in trženja turizma v Občini Slovenske Konjice 2022-2028

Strategija turizma 2022-2028

Spoštovani turistični ponudniki in občani občine Slovenske Konjice.

Vabimo vas na posvet o pripravi »Načrta razvoja in trženja turizma v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje (TDRP) in občini Slovenske Konjice 2022-2028«.

Posvet bo v ponedeljek, 11. 4. 2022, ob 17. uri v Christianini sobi Dvorca Trebnik.

Več podrobnosti najdete v priloženem vabilu.

VABILO

Dišalo po usnju

V KONJICAH PONOVNO ZADIŠALO PO USNJU

Tematsko vodenje KONjiško USnje, ki je bilo prvotno načrtovano za ponedeljek, 21. februarja, na dan ko turistični vodniki praznujejo svoj dan t.i. Mednarodni dan turističnih vodnikov, je odpihnilo slabo vreme. A nič zato. Zgodbe, ki dišijo po usnju, so v sredo, 23. 2. 2022 vendarle zadišale, ob podpori TIC Slovenske Konjice in Turistične destinacije Rogla-Pohorje

Turistični vodnici Teja Peperko in Nina Buh sta obiskovalce popeljali po zanimivem delu zgodovine Slovenskih Konjic, in sicer sta vso pozornost usmerili v usnjarsko tradicijo na naših tleh. Sprehod od cehovskega znaka do spomenika konjiškemu usnjarstvu je obiskovalce obogatil z informacijami o razvoju usnjarstva pri nas, hkrati pa sta vodnici vse skupaj popestrili tudi z zanimivimi zgodbami, ki sta jih zbrali s pomočjo pričevanj tistih, ki so bili z usnjarstvom in kasneje s podjetjem Konus tako ali drugače povezani. Ob raziskovanju in pridobivanju literature ter gradiva pa so jima priskočili na pomoč tudi zaposleni v Splošni knjižnici Slovenske Konjice in Medijska hiša Novice & Radio Rogla, ki jima je omogočila vpogled v zapiske gospoda Vinka Zdovca. 

Zbralo se je lepo število obiskovalcev, ki so bili nad predstavljenim navdušeni. Usnjarstvo in zapuščina podjetja Konus je del naše dediščine, ki jo je potrebno negovati in predajati tudi generacijam, ki prihajajo za nami. Vsekakor pa je to tako pomemben del naše zgodovine, da mu je v prihodnosti potrebno nameniti še več pozornosti. Turistični vodnici sta premierno vodenje zaključili z obljubo, da je to šele začetek in da se lahko nadejamo nadaljevanja zgodbe o konjiškem usnju. 

Sporočilo za javnost lahko preberete TUKAJ

Počitniško darilo za vas

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje smo poskrbeli za to, da bodo tudi te zimske počitnice raziskovalno obarvane. Vabimo Vas, da se pridružite našim izkušenim destinacijskim turističnim vodnikom in vodnicam ter "raziščete, občutite in užijete" ta prekrasen košček severovzhodne Slovenije, ki ga sestavljajo občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče. Vabimo vas na brezplačna počitniška potepanja.

Celoten urnik potepanj najdete TUKAJ, posamezne dogodke pa tudi na Facebook strani Rogla-Pohorje: Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Rogla ter Zreče.    

Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
Strategija turizma 2022-2028
Dišalo po usnju
Počitniško darilo za vas
Kulturo smo užili z veliko žlico
Delovni zajtrk županov
Okusi Rogle - Izvorno slovensko
Kulturni dan po naše - BREZPLAČNA VODENJA
Zgodbe konjiškega usnja - BREZPLAČNO VODENJE
Skupščina Partnerstva za Pohorje
Izšla je nova številka časopisa TDRP
Smrečice so okrašene
17. Festival lepopisja uspešno pod streho
 V2
 efs
« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Iskanje po strani

Style I Style II Style III