Menu
Tablet menu

ODPOVED DOGODKA: Potopisno predavanje

Spoštovani,

zaradi preventivnih ukrepov, vezanih na širjenje Koronavirusa v Sloveniji Vas obveščamo, da je potopisno predavanje Zorana Furmana, žal ODPOVEDANO.
Hvala za razumevanje.
Pazite nase in drug na drugega.

TIC Slovenske Konjice

* * *

Vljudno vabljeni na zadnje potopisno predavanje Zorana Furmana v tej sezoni.

V nedeljo, 15.3.2020, ob 17. uri gremo na dolgo pot do Zahodne Afrike. S kombijem iz Slovenije do Dakarja in naprej do Burkine Faso

Predavanje bo potekalo v prostorih Osnovne Šole na Svetem Jerneju.
Vstop prost, vljudno vabljeni

Kratka vsebina poti: 
"Pot nas vodi skozi Italijo, Francijo do Španije, kjer se na jugu vkrcamo na trajekt za Maroko. Na poti skozi Evropo se ustavimo v Monaku, v Provansi občudujemo Pont du Gard - sloviti rimski akvadukt in Veliko mošejo, ki se lahko pohvali s katedralo v sredini (v mestu Cordoba). Afriški del poti nas vodi skozi Maroko, kjer se sprehodimo skozi Chefchaouen - mesto, ki je obarvano v modro barvo. Sledi Fes s svojimi tisočerimi uličicami, preden se popeljemo čez skrivnostni Atlas. Ravno Atlas nas s svojo naravno lepoto povsem očara. V Marakešu se sprehodimo med večernimi stojnicami na starodavnem trgu Djemaa el-Fna, preden nadaljujemo pot čez Zahodno Saharo, do skrivnostne Mavretanije. Dežela slabih cest in največje ribje tržnice na svetu, ki stoji na obrobju glavnega mesta Nouakchott. Po prašnih in slabih cestah pot nadaljujemo proti Dakarju, glavnem mestu Senegala. Tu se poslovimo od dveh sopotnikov v kombiju, ki pot nadaljujeta na jug dežele. Jaz pa spoznavanje Afrike nadaljujem z javnimi prevozi. Dogodivščina, ki me je na eni strani zelo očarala zaradi stikov z domačini in njihovim načinom potovanja, hkrati pa precej utrudila. Javni prevozi potekajo zelo počasi in po načelu, da odrinejo, ko so polni. To pa lahko pomeni uro, dve ali pa tudi 6 ur čakanja na odhod. Tako se v Maliju ustavim v glavnem mestu Bamaku, preden grem v Burkino Faso do mesta Bobo, kjer se moje potovanje konča." (Zoran Furman)

Preberite več...
Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
20. obletnica žičkega grobeljnika
1. Vaški heckathon v Žičah
Odprli slikarsko galerijo Atelje MS
Dvorec Trebnik - SOBE
Mednarodni dan turističnih vodnikov
Brezplačna serija usposabljanj: "Digitalna promocija in rezervacija"
NAJ LETOŠNJA SANJARJENJA POSTANEJO DOŽIVETJA V 2021
Decembrska (z)GODBA
Prižig lučk ob Konjiškem potočku
Prižig praznične razsvetljave
HVALA, DA STE OKRASILI MESTO :-)
Slovenske Konjice so okrašene
 V2
 efs
« March 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Iskanje po strani

Style I Style II Style III