Menu
Tablet menu

Dvorec Trebnik - SOBE

Jumbo 4x3m Kmalu na voljo Dvorec Trebnik SOBE V1 800x600

 

Spoštovani,

z veseljem Vas obveščamo, da takoj ko bodo epidemiološke razmere to dopuščale, za vas odpiramo sobe v Dvorcu Trebnik.
Preprosto. Udobno.
Vaš TIC Slovenske Konjice

 

 

Ponovno odprtje Žičke kartuzije

Cenjene obiskovalke in obiskovalci,
veseli nas, da Vas lahko ponovno povabimo na obisk v našo "tiho lepotico", Žičko kartuzijo. Za vas jo odpiramo v četrtek, 25. 2. 2021. Do nadaljnjega bo odprta od četrtka do nedelje, med 1️⃣0️⃣. in 1️⃣6️⃣. uro.
Vodenih ogledov zaenkrat ne bomo izvajali, bodo pa do nadaljnjega možni individualni ogledi Žičke kartuzije z avdiovodniki ali pametnimi očali. Za družine priporočamo nakup knjižice S Filipom na dogodivščino po Žički kartuziji.
Ob obisku Vas prosimo, da upoštevate zdaj že vsem dobro znana navodila oziroma priporočila pristojnih institucij, na kar vas bodo opozarjale table oziroma napisi ter po potrebi informatorke. 
Cenik in odpiralni čas najdete na TEJ povezavi. Naj vas ponovno opozorimo, da imate občanke in občani naše občine Slovenske Konjice 50 % popust pri nakupu rednih vstopnic
Dobrodošli v Slovenskih Konjicah, v objemu žlahtnih zgodb.

Mednarodni dan turističnih vodnikov

Mednarodni dan turističnih vodnikov - tokrat na spletu

Pred skoraj letom dni smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje na pobudo lokalne turistične vodnice Nine Buh in TIC Slovenske Konjice, prvič pridružili praznovanju Mednarodnega dne turističnih vodnikov. Prisluhnili smo zgodbam, ki jih pripovedujejo konjiške trške hiše in se sprehodili skozi kartuzijanov dan v Žički kartuziji.

Letošnje leto bo pionirsko v marsikateri dejavnosti, tudi pri turističnih vodenjih. Tradicionalno praznovanje Mednarodnega dneva turističnih vodnikov 21. februarja se bo tokrat prvič odvijalo samo na spletu. Društvo regionalnih turističnih vodnikov Slovenije ARGOS, katerega članica je tudi Nina, je k sodelovanju ponovno povabilo številne turistične vodnike in organizacije, ki vključujejo vodniško službo.

K povabilu smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje z veseljem odzvali in tako skupaj z Nino pripravljamo dva dogodka:
- v soboto, 20. 2. 2021, ob 17. uri, si bo možno ogledati video predstavitev Od dvorca do gradu, kjer bomo ob sprehodu po Zmajčkovi učni poti spoznali, kako si naravna in kulturna dediščina podajata roko.
- v nedeljo, 21. 2. 2021, ob 9.30, pa se bo Nina v živo javila iz Žič, kjer bo svoje spletno vodenje popestrila z obiskom Domačije Kalšek-Podkrajšek.

Spletni vodeni ogledi in predstavitve iz vseh koncev Slovenije se bodo od petka, 19. 2., do nedelje 21. 2. 2021 odvijali na več kanalih:
- na FaceBook strani: Argos – Association of Regional Tourist Guides of Slovenia,
- YouTube kanalu Regional Tourist Guides of Slovenia ARGOS, ter na
- spletni strani: www.localguides-slovenia.com

Uvod v spletne vodene oglede bo predstavljala tiskovna konferenca, ki bo v četrtek, 18. 2. 2021, ob 11. uri na TEJ povezavi. Na novinarski konferenci bomo aktivno sodelovali tudi predstavniki ekipe Turistične destinacije Rogla-Pohorje.

Vabljeni, da se lokalnim turističnim vodnicam in vodnikom tudi letos pridružite - tokrat pač s pomočjo sodobnih tehnologij. Vseeno bo zanimivo, poučno, lokalno in zabavno.  

Brezplačna serija usposabljanj: "Digitalna promocija in rezervacija"

»Digitalna promocija in rezervacija«

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje pripravljamo za ponudnike in zaposlene v turizmu serijo brezplačnih usposabljanj na temo »Digitalna promocija in rezervacija«. Usposabljanja bodo pokrivala teme, ki so v tem času, ko doživljamo marsikatero turistično destinacijo le prek digitalnih platform, še kako zanimiva. Prav tako pa nas bodo pripravile na čas, ko bomo vrata naših turističnih kapacitet lahko ponovno odprli za obiskovalce.  

VABIMO Vas, da se nam pridružite. :-) 

Usposabljanje bo potekalo v obliki webinarjev, februarja 2021.
Usposabljanje je BREZPLAČNO.
Svojo prijavo sporočite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., do petka 29. 1. 2021.

Webinarji bodo potekali po naslednjem urniku:

Torek, 2. 2. 2021, od 9. do 10. ure
Pregled dela Turistične destinacije Rogla-Pohorje in najava usposabljanj

Torek, 9. 2. 2021, od 9. do 11. ure
Turistični boni 2021 in Kako z manj dela do več rezervacij
Minulo leto so zaznamovali epidemija in turistični boni. Vsaj za večino destinacij so boni botrovali k uspešni sezoni 2020, ampak izkazalo se je, da številni ponudniki niso bili pripravljeni na situacijo predvsem zaradi neuporabe orodij, ki poslovanje popolnoma poenostavijo. Na webinarju bomo predstavili aktivnosti, ki vam bodo prihranile veliko časa in prinašale več rezervacij že prvo leto in garantirano še več v prihodnjih letih. Predstavili vam bomo orodje Bentral, ki omogoča vašo vključitev v destinacijski rezervacijski sistem (kanal z najmanjšo provizijo med prodajnimi kanali), in brezplačno možnost skeniranje dokumentov preko mobilne aplikacije.

Torek, 9. 2. 2021, od 15. do 17. ure
Osnove marketinga oz. popoln vodnik za trženje turistične nastanitve
Trženje je najpomembnejši vidik upravljanja vaše turistične nastanitve. Zaradi izredno velike konkurence ponudnikov turističnih nastanitev in vedno pametnejšimi turisti (“smart tourist”) morate biti konstantno aktivni, ciljno usmerjeni in iznajdljivi s svojimi marketinškimi in prodajnimi strategijami. Na seminarju si bomo pogledali osnove trženja, kako zastaviti strategijo trženja vaših nastanitev, kako in kje vse se oglaševati, kako nagovarjati milenijske goste… S tem vam bomo ponudili popoln vodnik za trženje vaše turistične nastanitve, vključno s številnimi koristnimi nasveti, kako priti do več gostov.

Torek, 16. 2. 2021, od 9. do 11. ure
Zakonodaja sobodajalskega poslovanja
Seminar je namenjen Zakonodaji sobodajalskega poslovanja. Seznanili se boste kako registrirati dejavnost, katere dokumente morate zagotoviti za oddajanje, kakšni so pogoji za oddajanje nepremičnine, kako prijavljati goste, kako urediti apartma, kako izdati račune, koliko davka plačati …

Torek, 16. 2. 2021, od 15. do 17. ure
Airbnb, Booking.com, Expedia in TripAdvisor poslovanje
Predavanje je namenjeno Airbnb, Booking.com, Expedia in TripAdvisor poslovanju. Seznanili se boste, kako pripraviti oglas, da bo privabil čim več gostov, kako pravilno oblikovati cene, kako ravnati v primeru težavnih gostov… Pogledali bomo kalo oblikovati cenike glede na različne ponudbe in pogoje poslovanja, kako pravilno zastaviti oglas, kako oblikovati akcijske oglase …

Torek, 23. 2. 2021, od 9. do 11. ure
Digitalizacija sobodajalskega poslovanja
Globalno digitalno gospodarstvo še naprej beleži veliko rast, prav zato so podjetja morala prilagoditi svoje tržne metode in tehnike za preživetje. Tudi ponudniki turističnih nastanitev. Le ti so v konkurenčni prednosti pred ostalimi. Večina ponudnikov namreč svoje apartmeje že/še vedno oglašujejo samo na spletnih platformah, kot so Booking.com, Airbnb, Expedia ipd. Pa je to dovolj v današnjem času, ko je digitalizacija poslovanja nujna? Na seminarju se bomo seznanili z osnovami digitalnega marketing, ki so nuja za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, povečanju prihodkov, prihranku na času in stroških ter si odgovorili na sledeča vprašanja: Kaj je digitalni marketing? Ali je za turizem digitalni marketing drugačen? Kako lahko digitalni marketing izkoristimo v turizmu? Kako lahko digitalizacija pripomore k uspešnosti in poenostavitvi vašega poslovanja?

Torek, 23. 2. 2021, od 15. do 17. ure
Smernice za čiščenje in razkuževanje nastanitvenih objektov
Za gostitelje je bilo zagotavljanje čistoče vedno prednostna naloga. Vemo, da je čistoča nastanitve ključnega pomena tudi za kar najboljšo izkušnjo gostov. Na seminarju bomo obdelali posebne smernice, kako čistiti prostore, kaj vse je potrebno razkužiti in katere potrebščine je treba vedno imeti pri roki, kako zaščititi sebe in goste ter kako izboljšati postopke čiščenja. Pridobljene tehnike boste lahko nato uporabili za posamezne sobe v nastanitvenih obratih.

Torek, 2. 3. 2021, od 9. do 11. ure
Upravljanje družbenih omrežij v turizmu
Če želite pridobivati rezervacije za vašo turistično nastanitev, morate biti potencialnim gostom vidni, prav tako pa jih morate navdušiti, ko odkrijejo vašo blagovno znamko ali nastanitev na spletu. Prisotnost na družbenih omrežjih v veliki meri pripomore k odločitvi ali bodo popotniki opravili rezervacijo vaše nastanitve. Družbeni mediji vam omogočajo, da se osebno povežete s svojimi gosti. Kako uporabljati Facebook in Instagram, da se povežete s svojimi preteklimi, sedanjimi in prihodnjimi gosti? Na seminarju se bomo seznanili z najugodnejšimi in najučinkovitejšimi načini promocije vaše blagovne znamke v digitalni dobi. Kako pravilno zasnovati spletno stran za ponudnike turističnih nastanitev?

Torek, 2. 3. 2021, od 15. do 17. ure
Kako pravilno zasnovati spletno stran za ponudnike turističnih nastanitev?
Kljub temu, da so popotniki vašo nastanitev našli na spletni platformi (Airbnb ali Booking.com), se številni odločijo in obiščejo spletno stran, z namenom pridobiti več informacij o nepremičnini, za katero želijo opraviti rezervacijo. Takrat se tudi pričnejo oblikovati mnenja. Štejejo prvi vtisi. Pomembno je, kako izgleda vaša spletna stran in kako deluje. Prav tako morate zagotoviti, da popotniki najdejo vašo spletno stran v fazi raziskovanja in načrtovanja potovanja. Popotniki iščejo spletne strani, ki se hitro nalagajo, ponujajo dragocene vizualne podatke, so prijazne mobilnikom ter jim omogočajo hitro in enostavno rezervacijo prek spleta. Brez uporabniku prijaznega spletnega mesta ne boste mogli konkurirati na trgu. Na seminarju vam bomo razložil vse, kar morate vedeti in narediti, da bo vaša spletna stran za turistične nastanitve popolna.

VABILO z razporedom usposabljanje najdete TUKAJ. 

Projekt »Digitalno razstrupljanje v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje« sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

HVALA, DA STE OKRASILI MESTO :-)

Drage občanke in občani Slovenskih Konjic!

da je bilo naše mesto tudi letos toplo in simpatično okrašeno gre velika zahvala številnim društvom, šolam, vrtcem, zavodom, lokalnim podjetjem, drugim organizacijam in posameznikom, ki so skupaj okrasili kar 47 smrečic v mestnem jedru. Še posebej velik hvala Turističnemu društvu Slovenske Konjice na čelu s predsednikom Cvetom Štefaničem, ki je na Tržnici Slovenske Konjice postavilo unikatno smrečico, v celoti izdelano iz naravnih materialov, veliko ljubezni in nešteto ur časa. Velik hvala tudi Policijski postaji Slovenske Konjice, ki nam je podarila največjo smreko, ki je letos ponosno krasila Mestni trg pred Domom kulture. Da smo jo varno postavili na svoje mesto, pa je zaslužen gospod Robi Iskrač s svojo ekipo in Prevozi hlodovine Juhart. Žal je močan dež preprečil konjiškim skavtom, da bi nam s prižigom prazničnih svečk ob Konjiškem potočku pričarali nepozaben predbožični sprehod po Starem trgu, vseeno pa se jim zahvaljujemo za pripravljenost na sodelovanje. Hvala tudi članicam in članom KD Godba na pihala Slovenske Konjice, ki so nam v dneh, ko bi morali v konjiškem Domu kulture uživati v poslušanju njihovih tradicionalnih božično-novoletnih koncertov, vsaj na Mestni trg pripeljali njihovo glasbo in prisrčno voščilo. In hvala tudi vsem občankam in občanom, ki ste se v teh dneh sprehodili skozi mesto in mu s tem vdahnili decembrski utrip. Zaradi vas vseh je bilo tudi ta december v Konjicah lepo. Iz srca hvala!

Smrečice bomo pospravili v petek, 8. 1. 2021. Vsi, ki ste sodelovali pri krašenju in bi želeli okraske spraviti še za kakšno drugo priložnost vabljeni, da to naredite najkasneje do četrtka, 7. 1. 2021.

Pri krašenju smrečic so sodelovali:

1. OBČINA SLOVENSKE KONJICE
2. SPLOŠNA KNJIŽNICA SLOVENSKE KONJICE
3. TIC SLOVENSKE KONJICE
4. JKP SLOVENSKE KONJICE
5. ZDRAVSTVENI DOM SLOVENSKE KONJICE
6. LAMBRECHTOV DOM
7. KRAJEVNA SKUPNOST SLOVENSKE KONJICE
8. KRAJEVNA SKUPNOST ŽIČE
9. KRAJEVNA SKUPNOST ZBELOVO
10. KRAJEVNA SKUPNOST IN PGD DRAŽA VAS
11. PLANINSKO DRUŠTVO LOČE
12. VRTEC SLOVENSKE KONJICE
13. VRTEC MALI GROF
14. OŠ POD GORO
15. OŠ OB DRAVINJI
16. GŠ SLOVENSKE KONJICE
17. ROD BELEGA KONJA - Taborniki
18. STEG SLOVENSKE KONJICE - Skavti
19. LIONS KLUB KONJICE
20. LIONS KLUB KONJICE - VITA
21. LEO KLUB KONJICE
22. ODI - OBMOČNO DRUŠTVO INVALIDOV DRAVINJSKE DOLINE
23. MDGN SLOVENSKE KONJICE, VITANJE IN ZREČE
24. MCDD/KŠDD/KDDD
25. MIKI ŠPORT
26. GODBA NA PIHALA SLOVENSKE KONJICE
27. TURISTIČNO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE (posebna smrečica na Tržnici Slovenske Konjice)
28. DRUŠTVO KMETIC ZARJA
29. PLESNO DRUŠTVO STEP BY STEP
30. VDC ČEBELICA & KUD GNEZDO
31. GASILSKA ZVEZA SLOVENSKE KONJICE
32. GIMNAZIJA SLOVENSKE KONJICE
33. ZGODOVINSKO DRUŠTVO KONJICE
34. VINOGRADNIŠKO VINARSKO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE
35. GOVEDOREJSKO DRUŠTVO
36. STROJNI KROŽEK
37. OZRK SLOVENSKE KONJICE
38. MALI ČOKO
39. ZANZI BAR
40. BAR TATTENBACH
41. KAVARNA NA TRATI
42. ČEBELARSTVO ŽVIKART
43. DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE - ŠTORKLJINA HIŠA
44. 4M - UNIKATNI IZDELKI IZ LESA
45. STUDIO FAKIN
46. SSKHD SREČANJE-SRETENJE
47. CVETLIČARNA DARJA

Vabljeni tudi k ogledu FB albuma, kjer smo zbrali nekaj utrinkov okrašenih smrečic. 

Slovenske Konjice, v objemu žlahtnih zgodb. 

Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
Mednarodni dan turističnih vodnikov
Brezplačna serija usposabljanj: "Digitalna promocija in rezervacija"
NAJ LETOŠNJA SANJARJENJA POSTANEJO DOŽIVETJA V 2021
Decembrska (z)GODBA
Prižig lučk ob Konjiškem potočku
Prižig praznične razsvetljave
HVALA, DA STE OKRASILI MESTO :-)
Slovenske Konjice so okrašene
Krašenje mestnih smrečic
Kdo ponuja domače?
Dogodivščina za otroke v Žički kartuziji
16. Festival lepopisja in "tihi sprehodi" v Žički kartuziji
 V2
 efs
« March 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Iskanje po strani

Style I Style II Style III