trusted online casino malaysia Predmeti filtrirani po datumu: Ponedeljek, 31 Januar 2022
Menu
Tablet menu

Okusi Rogle - Izvorno slovensko

IZJAVA ZA JAVNOST
V desetih letih do ENAJSTIH kolektivnih blagovnih znamk (KBZ), ki so preverjeno orodje trajnostnega razvoja podeželja.

Na svečanem srečanju 31. januarja 2022 je bila vzpostavljena Mreža kolektivnih blagovnih znamk (KBZ), oblikovanih po modelu Izvorno slovensko, katerega avtor in lastnik je podjetje ProVITAL d. o. o. Med njimi je tudi blagovna znamka Okusi Rogle, s katero upravlja Turistična destinacija Rogla-Pohorje in jo občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče ponosno razvijajo v okviru destinacijskih aktivnosti. Kolektivne blagovne znamke so v zadnjih 10 letih postale pomembno orodje razvoja podeželja v pametne ruralne destinacije s kreativnimi in uspešnimi ponudniki ter povezovalci, najpogosteje destinacijskimi organizacijami. Slednje so vzpostavljanje KBZ razumele kot enega prvih ukrepov strateške prihodnosti destinacije.

Celotno sporočilo za javnost si lahko preberete v PRILOŽENEM DOKUMENTU

Preberite več...

Kulturni dan po naše - BREZPLAČNA VODENJA

8. februarja 2022 bomo kulturo pri nas zajemali z veliko žlico. V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje smo strnili predloge in pripravili pestro dogajanje skozi ves dan.

Za vas bodo na voljo brezplačni vodeni ogledi »tihe lepotice« Žičke kartuzije, ki se ponaša s povsem novo streho na Cerkvi sv. Janeza Krstnika. Do nje sicer še ne bomo mogli, bomo pa skupaj odkrili kakšno drugo tiho skrivnost tega izjemnega pomnika slovenske zgodovine. Če se boste mudili na Rogli, vas vabimo, da se udeležite vodenega ogleda na Poti med krošnjami Pohorje, kjer bo na dan kulture osrednji lik ljudski pesnik Jurij Vodovnik, iz območja zreškega Pohorja. Postanek v Vitanju lahko obogatite na takšen način, da se pridružite vodenemu ogledu, ki ga bomo popestrili z branjem pesmi vitanjskega ljudskega pesnika Matije Štimulaka. Ali ste vedeli, da sta omenjena ljudska pesnika z zapisanim izročilom edinstvena zakladnica kulture, ki nam pričara mit o tem, kako so živeli prebivalci južnih obronkov Pohorja v preteklosti? To kar pomenijo dela Slavka Avsenika za Slovenijo, pomenijo dela Tineta Lesjaka za Oplotnico. Voden ogled Oplotnice, kjer se mogočno Pohorje zlije z Oplotniškim poljem, bomo posvetili Tinetu Lesjaku in njegovemu ustvarjanju. Pozabili pa nismo niti na Slovenske Konjice, kjer ste vabljeni, da na vodenem sprehodu po literarno-turistični poti Po Minattijevih stopinjah prisluhnete stihom Ivana Minattija, rojenega Konjičana.

Ker vam izvedbo vodenj poklanjamo za praznično darilo, je udeležba za vas brezplačna! Vstopnina za ogled posamičnih objektov se plača po veljavnem ceniku.

URNIK VODENJ:

- PO POTEH VITANJSKIH VITEZOV V VITANJU: Ob 10. in 14. uri, zbor pred Centrom Noordung, Vitanje.
- POT MED KROŠNJAMI POHORJE: Ob 10. in 14. uri, zbor na ploščadi pred vhodom na Pot med krošnjami.
- PO MINATTIJEVIH STOPINJAH: Ob 10. uri, zbor na tržnici Slovenske Konjice.
- GLASBENO IZROČILO TINETA LESJAKA V OPLOTNICI: Ob 14. uri, zbor pri kipu Tineta Lesjaka v Oplotnici.
- ŽIČKA KARTUZIJA: Ob 10., 12. in 14. uri, zbor TIC Žička kartuzija - Gastuž.

Dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na 051 384 372. 

Vabljeni, da slovenski kulturni praznik preživite v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje, na prijetnih potepanjih z našimi izkušenimi turističnimi vodniki. 

Preberite več...

Zgodbe konjiškega usnja - BREZPLAČNO VODENJE

Mednarodni dan turističnih vodnikov 2022

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje smo ponosni, da vam lahko ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov v sodelovanju s turističnima vodnicama Nino Buh in Tejo Peperko ponudimo brezplačno tematsko vodenje.

21. 2. 2022, ob 16. URI SREDA, 23. 2. 2022, ob 16. uri - KONJIŠKO USNJE (Termin prestavljen zaradi močnega vetra in slabega vremena)

Na Mednarodni dan turističnih vodnikov spoznajte zgodbe, ki dišijo po usnju.

Usnje je bilo pred izumom plastike eno najpomembnejših surovin, zato ni presenetljivo, da lahko usnjarje že v srednjem veku najdemo v skoraj vsakem trgu. V Konjicah je usnjarstvo zaznamovala predvsem družina Lavrič, ki je v kratkem časovnem obdobju postala ena pomembnejših usnjarn na Slovenskem. Iz nje se je po drugi svetovni vojni razvilo podjetje KONUS, ki ni bilo le sinonim za kakovost, ampak hkrati eno izmed gonil razvoja kraja.

Vabljeni na sprehod od usnjarskega cehovskega znaka do spomenika konjiškemu usnjarstvu.

Začetek: ob 16. uri pred Pubom Beli konj (Stari trg 6, Sl. Konjice)

Trajanje: 45min

Kaj sploh je mednarodni dan turističnih vodnikov? Svetovna zveza društev turističnih vodnikov WFTGA je bila ustanovljena 21. februarja 1985. Od leta 1990 se njen »rojstni dan« slavi kot Mednarodni dan turističnih vodnikov. Na ta dan se turistični vodniki po vsem svetu predstavijo lokalni javnosti s številnimi tematsko raznolikimi brezplačnimi vodenji. Namen teh je spoznati lepote in vrednote domačega kraja ter delo turističnih vodnikov na domačem terenu.

Dobrodošli v Slovenskih Konjicah, v objemu žlahtnih zgodb.

TIC Slovenske Konjice
 

Preberite več...
Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
(Z)godbe zmajskih mest in 90 let Turističnega društva Slovenske Konjice
V pripravi nova turistična strategija 2022-2028
Strategija turizma 2022-2028
Dišalo po usnju
Počitniško darilo za vas
Kulturo smo užili z veliko žlico
Delovni zajtrk županov
Okusi Rogle - Izvorno slovensko
Kulturni dan po naše - BREZPLAČNA VODENJA
Zgodbe konjiškega usnja - BREZPLAČNO VODENJE
Skupščina Partnerstva za Pohorje
Izšla je nova številka časopisa TDRP
 V2
 efs
« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Iskanje po strani

Style I Style II Style III