trusted online casino malaysia Tjaša Kangler
Menu
Tablet menu

Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji 2022

V poletnih mesecih v Žički kartuziji potekajo vrhunski glasbeni dogodki, ki jih soustvarjajo odmevni domači in tuji glasbeniki ter izvajalci. Nepozabni večeri pod nebesnih svodom v soju bakel in spokoju nedotaknjene doline vsako leto vabijo, da se prepustite edinstvenim glasbenim užitkom v objemu neokrnjene narave. 

- 8. 7. ob 20.30 - GIBONNI
- 15. 7. ob 20.30 - VLADO KRESLIN & MALI BOGOVI
- 5. 8. ob 20.30 - UROŠ PERIČ PERRY & AMAYA MAJA KEUC

Prijazno povabljeni.

(Z)godbe zmajskih mest in 90 let Turističnega društva Slovenske Konjice

Na Starem trgu Slovenskih Konjic bo v petek, 24. 6. 2022 zvečer, slavnostno in godbeno.

Ob 19. uri bo Turistično društvo Slovenske Konjice, ki slavi častitljivih 90 let delovanja, pripravilo svečanost na kateri bodo s paleto nastopov sodelovali številni prijatelji in člani društva, dogodek pa bo s slavnostno besedo počastil tudi župan, Darko Ratajc.

Ob 20. uri bodo oder zasedle konjiške godbenice in godbeniki, ob 21. uri pa članice in člani Pihalnega orkestra Tržič. Slovenske Konjice in Tržič sta namreč mesti, ki ju povezuje zgodba o zmajih, prav tako pa sta obe mesti že vrsto let člana Združenja zgodovinskih mest Slovenije (ZZMS). Dogodek nosi naslov (Z)godbe zmajskih mest in je eden v nizu dogodkov Kulturnega abonmaja ZZMS, ki ob 20 letnici Združenja potekajo po vsej Sloveniji.

Prav tako vabljeni, da se udeležite dogajanja na Mestnem trgu Slovenskih Konjic, kjer Radio Rogla pripravlja že 25-letko, tokrat ponovno v živo. Dogajanje bodo ob 17. uri odprle plesalke in plesalci Jay Dance Studia, od 18. ure dalje pa se bodo med nastopajočimi zvrstili: Modrijani, Ansambel Banovšek, Buryana, Nina Donelli, Erosi, Tanja Žagar, Kvatropirci, BQL, Alya, Marko Škugor in številni drugi.

Praznujte s Turističnim društvom Slovenske Konjice, Kulturnim društvom Godba na pihala Slovenske Konjice in Radiem Rogla nepozaben petek, 24. 6. 2022 v mestnem jedru Slovenskih Konjic.

Se vidimo?

6. Jurijev festival kulinarike in domačih obrti

Vabimo vas na že 6. Jurijev festival kulinarike in domačih obrti v Slovenskih Konjicah, ki bo v nedeljo, 26. junija, od 17. do 21. ure.

Ponovno vas bomo razvajali z odlično lokalno kulinariko gostinskih ponudnikov Turistične destinacije Rogla-Pohorje, na stojnicah pa se bodo predstavili še številni ponudniki prehranskih ter rokodelskih izdelkov z znakom kakovosti Okusi Rogle. Dogodek bo s svojimi koračnicami otvorila Godba na pihala Slovenske Konjice

Prireditev bo izvedena v okviru praznovanja občinskega praznika Občine Slovenske Konjice, ki svoj rojstni dan praznuje 30. junija. Pripravili smo tudi pester spremljevalni program.

Dan prej, v soboto, 25. 6. zvečer, bo v Starem trgu brezplačen koncert na prostem Poletnica: Sara Lamprečnik, še dan prej, v petek, 24. 6., pa večerni koncert konjiške in tržiške godbe v sklopu Kulturnega abonmaja Združenja zgodovinskih mest Slovenije pod naslovom (Z)godbe zmajskih mest ter slovesnost ob praznovanju 90-letnice Turističnega društva Slovenske Konjice.

Lepo vabljeni, čaka vas okusen in zabaven vikend v mestnem jedru Slovenskih Konjic.

SPODAJ FOTO UTRINKI IZ ARHIVA JURIJEVEGA FESTIVALA: Miha Matavž Photo & Video, Turistična destinacija Rogla-Pohorje.

PRIJAVNICA ZA PONUDNIKE

V pripravi nova turistična strategija 2022-2028

V PRIPRAVI NOVA TURISTIČNA STRATEGIJA 2022-2028

V ponedeljek, 11. 4. 2022, je na Dvorcu Trebnik potekal javni posvet na temo priprave novega Načrta razvoja in trženja turizma v Občini Slovenske Konjice in Turistični destinaciji Rogla-Pohorje (TDRP) 2022-2028. Posveta so se udeležili predstavniki občinskih struktur, krajevnih skupnosti, javnih zavodov, turističnih društev, turistični ponudniki, člani Odbora za gospodarstvo podjetništvo in turizem ter člani Projektnega sveta občine Slovenske Konjice. Vsi prisotni, na čelu z županom Darkom Ratajcem, so se strinjali, da je osnutek strokovno, kakovostno in dobro pripravljen, da pa se morajo v njem prepoznati vsi turistični deležniki, zato ga velja skozi javno razgrnitev dodatno dopolniti in uskladiti. Osnutek dokumenta je od 15. do 30. 4. 2022 objavljen na občinski spletni strani, vse morebitne dopolnitve pa lahko zainteresirana javnost sporoči na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

V letu 2021 se je zaključilo petletno strateško obdobje, v katerem so občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče skupaj kot Turistična destinacija Rogla-Pohorje uresničevale z Načrtom razvoja in trženja turizma v TDRP in posameznih občinah za obdobje 2017-2021 zastavljene cilje. Ob izteku leta 2021 so izvedle evalvacijo uresničenih ciljev, ki je pokazala, da so bili ti skoraj v celoti uresničeni. Ostale bo prenesla v novo strateško obdobje.

Ker so v letu 2019 vse štiri občine pristopile tudi k Partnerstvu za Pohorje, katerega namen je povezati 19 občin na območju celotnega Pohorja, je bila sprejeta odločitev, da bodo svoje nove strateške dokumente izdelale same, na osnovi posnetka stanja in zastavljenih ciljev, ki so bili opravljeni v sklopu priprave Strategije Pohorja 2022-2027. Ekipa TDRP, na čelu z dr. Aleksandro Golob, je pripravila osnutke dokumentov za vsako izmed štirih občin, ki jih trenutno obravnava zainteresirana javnost na javnih posvetih po občinah. Prvi je potekal 11. 4. v Slovenskih Konjicah, sledijo pa še 25. 4. v Oplotnici, 26. 4. v Vitanju in 6. 5. v Zrečah. Po zaključku javnih posvetov bodo ti dokumenti 14 dni objavljeni na občinskih spletnih straneh, javnost pa bo v tem času lahko sporočala svoje dopolnitve, predloge in popravke. Na osnovi prejetih dopolnitev, bodo občinski dokumenti posodobljeni, prav tako bo posodobljen skupen destinacijski dokument in vse skupaj bo pripravljeno za sprejem na občinskih svetih. Časovnica predvideva sprejem strateških dokumentov iz področja turizma do jeseni 2022.

Priloge:
- Zapisnik posveta v Slovenskih Konjicah z dne 11. 4. 2022
- Osnutek dokumenta Načrt razvoja in trženja turizma v Občini Slovenske Konjice 2022-2028

Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
(Z)godbe zmajskih mest in 90 let Turističnega društva Slovenske Konjice
V pripravi nova turistična strategija 2022-2028
Strategija turizma 2022-2028
Dišalo po usnju
Počitniško darilo za vas
Kulturo smo užili z veliko žlico
Delovni zajtrk županov
Okusi Rogle - Izvorno slovensko
Kulturni dan po naše - BREZPLAČNA VODENJA
Zgodbe konjiškega usnja - BREZPLAČNO VODENJE
Skupščina Partnerstva za Pohorje
Izšla je nova številka časopisa TDRP
 V2
 efs
« June 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Iskanje po strani

Style I Style II Style III