Menu
Tablet menu

Naznanitev trgatve 2018

Tradicionalna septembrska prireditev vas tudi tokrat pričakuje v žlahtnem objemu vinorodnih Škalc. Vabimo vas na sprehod med konjiške vinograde, kjer bomo po starih običajih naznanili pričetek trgatve v naših vinogradih, v dobri družbi premierno obrali nekaj vrst in se ob domači glasbi razvajali s pristnimi okusi lokalnih vin in dobrot domačih gospodinj. Pridružite se nam na vrhu zlatih gričev vinorodnih Škalc, da skupaj napovemo Trgatev 2018.

NAZNANITEV TRGATVE 2018
Sobota, 8. 9., ob 11. uri, Škalce

Z   n a m i   b o d o :
• Katarina Pungračič, Vinska kraljica Slovenije 2018,
• vinogradniki Dravinjske doline.

Z a   u g l a š e n o   t r g a t e v   b o d o   s k r b e l i :
• ansambel Vižarji,
• skupina Kvariton.

S p r e m l j e v a l n o   d o g a j a n j e :
• Okusi Destinacije Rogla-Pohorje: bogata ponudba domače hrane, pijače in lokalnih vinarjev na stojnicah
• na trgatev peš ali s kočijo,
• grozdne ustvarjalnice za najmlajše,
• vodeni ogledi Vinske kleti Zlati grič.

Lokacija: ploščad pred Gostilno Grič

Prireditev bo potekala pod prireditvenim šotorom, ki nas bo ščitil pred sončno pripeko ali dežnimi kapljami.

10.00 Peš na trgatev
Z družino, prijatelji, znanci in sokrajani se lahko med zlate vinorodne griče odpravite kar peš in si naredite lep sobotni sprehod med konjiške trte. Pot ni zahtevna, zato lahko s sabo poeljete tudi otroke.
Namig: Priporočamo, da avtomobile pustite pri Mercator centru Slovenske Konjice.

10.00, 10.45, 11.30 S kočijo na trgatev
Med konjiške vinograde se lahko odpeljete tudi s konjsko vprego, ki jo bo skupaj z drugimi prijatelji konj iz Društva Karuzijanska konjenica spretno upravljal Karel Zidanšek iz Škednja.
Start: pri Mercator centru Slovenske Konjice. Število mest na kočiji je omejeno. Napolnili jih bomo po principu "kdor prej pride, se prej pelje". 

11.00 Grozdne ustvarjalnice
Najmlajše obiskovalce vabimo, da se pridružijo ustvarjalni ekipi Splošne knjižnice Slovenske Konjice ter v zanimivih grozdnih ustvarjalnicah spoznajo magične skrivnosti preobrazbe mošta v vino. Udeležba na delavnicah je brezplačna.
Lokacija: pred Gostilno Grič

11.00 Okusi Destinacije Rogla-Pohorje
Na stojnicah ob prireditvenem prizorišču se bodo predstavili lokalni ponudniki hrane, pijače ter odlični vinarji, ki skupaj ustvarjajo izjemne in nepozabne okuse Destinacije Rogla-Pohorje. Ne pozabite jih obiskati ...

10.15, 13.30 Vodeni ogledi vinske kleti Zlati grič
Med sprehodom v Škalce lahko obiščete Vinsko klet Zlati grič, eno najmodernejših kleti v srednji Evropi in spoznate zlato zgodbo vrhunskih konjiških vin.
Lokacija: Vinska klet Zlati grič, Škalce 80, Slovenske Konjice

od 11. ure dalje
Gostilna Grič vas v času prireditve vabi na slastno vinogradniško malico za male in velike trgače, obenem pa za vas pripravlja tudi vso ostalo kulinarično paleto jedi, ki vam jih postrežejo z nepozabnim razgledom.
Lokacija: Gostilna Grič, Škalce 83, Slovenske Konjice

Parkiranje: pri Vinski kleti Zlati grič in Mercator centru

Prijazno povabljeni, da se nam pridružite!

Jumbo 4x3m Naznanitev trgatve 2018 TIC

Naznanitev trgatve 2018: Namera o oddaji sejemskih stojnic v najem

V skladu z Zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 86/10, 75/12, 47/13 – ZDU-1G, 50/14, 90/14 – ZDU-1I in 14/15 – ZUUJFO in 76/15), Splošna knjižnica Slovenske Konjice, na podlagi 48. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11, 42/12, 24/13, 10/14 in 58/16 - v nadaljevanju: Uredba) in Pooblastilu družbe Zlati grič d. o. o. (št. 1/2018)

objavlja

NAMERO O ODDAJI SEJEMSKIH STOJNIC V NAJEM

Javni zavod Splošna knjižnica Slovenske Konjice, Mestni trg 4, 3210 Slovenske Konjice, objavlja namero o sklenitvi neposredne pogodbe o oddaji sejemskih stojnic v dnevni najem, za določen čas, v soboto, 8. septembra, v času trajanja projekta tradicionalne prireditve NAZNANITEV TRGATVE 2018, z obratovalnim časom od 9. do 20. ure.
Prednost pri izboru imajo lokalni ponudniki domače hrane in pijače (poudarek na lokalnih vinih), s sedežem na območju Destinacije Rogla-Pohorje (Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje, Zreče).

Lokacija: okolica Gostilne Grič, Škalce 86, Slovenske Konjice; parc. št. 1913, k.o. Škalce (pas med cesto in vinogradom)

Rok za oddajo ponudb: petek, 31. 8. 2018

Datum objave namere: četrtek, 16. 8. 2018

Več informacij lahko dobite na tel.št.: 03 759 31 10 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Ponudbe oziroma izjave o zainteresiranosti za najem pošljite na naslov: Javni zavod Splošna knjižnica Slovenske Konjice - TIC, Stari trg 27, 3210 Slovenske Konjice, s pripisom – Za Naznanitev trgatve 2018. V primeru več interesentov z enakimi ponudbami bodo izvedena pogajanja o višini najemnine.

Namera bo od četrtka, 16. 8. 2018, objavljena na spletni strani TIC Slovenske Konjice (http://tic.konjice.si) in Destinacije Rogla-Pohorje (www.destinacija-rogla.si).


Splošna knjižnica Slovenske Konjice


Obrazec najdete na spodnji povezavi:
Namera o oddaji stojnic v najem - Naznanitev trgatve 2018 (PDF)
Namera o oddaji stojnic v najem - Naznanitev trgatve 2018 (WORD)

 

Izposoja E-koles

Občina Slovenske Konjice je iz naslova uspešne prijave na letošnjo izvedbo projekta Evropski teden mobilnosti (ETM), ki se sofinancira iz Sklada za podnebne spremembe, pridobila dve novi električni kolesi Giant Explore E+ 2 (moško in žensko). Gre za prvi korak v sklopu prijavljenega projekta, ki v jesenskem času predvideva precej aktivnosti na področju trajnostne mobilnosti in varnosti udeležencev v prometu, predvsem šolarjev. E-kolesa služijo promociji trajnostne in e-mobilnosti v mestih ter pripomorejo k ozaveščanju v sklopu ETM. 

Na voljo pa so tudi občankam in občanom ter obiskovalkam in obiskovalcem, ki jih želijo preskusiti. Izposojo koles izvaja TIC Slovenske Konjice na lokaciji naše pisarne na Starem trgu 27, kjer vsi zainteresirani uporabniki že od sredine junija dalje dobijo vse potrebne informacije za izposojo koles. 

Cenik najema E-koles:

Čas najema

Cena/kolo

do 4 ure izposoje

7 €

1 dan izposoje od (8-17 ure)

10 €

Vikend izposoja (petek-nedelja)

25 €

Delovni čas TIC Slovenske Konjice (julij - oktober):
PON - PET: od 8. do 17. ure
SOB: od 10. do 14. ure

"Preizkusite e-kolo, da navzgor bo lažje šlo!" 

Poletnice v Starem trgu: AKUMULATORJI

POLETNICE 2018 - AKUMULATORJI
Sobota, 11. 8., ob 20. uri

Akumulatorji so glasbena skupina štirih postavnih moških in ene drobne ženičke, ki so se skupaj odločili igrati nekoliko drugačno glasbo kot jo navadno igrajo podobni bendi.
Moški del ensambla: Njihova možatost je poleg izvrstnega glasbenega izražanja razlog, da imajo toliko oboževalk in so dobro sprejeti povsod kjer se samo pojavijo. Pravzaprav je oboževalkam vstop dovoljen samo v spremstvu razsodnih moških, ki morajo vedno znova preprečiti vdore na oder. Zaradi njihove možatosti in seksapila so jim zavistni tudi drugi moški oboževalci. Tako je pač to, ko na odru stojijo kraftig kerlci, ki nažigajo blues-ovske ritme. Z eno besedno zvezo: Homme fatal.
Ženski del ensambla: Stari Slovani so žensko kovali v boginjo. To je zgodba Nine in njenih oboževalcev. Na čase zna biti kar nevarno. Občasno morajo namreč fantje opravljati celo službo varnostnikov.
Velik vpliv blues-a, country-ja in južnjaškega rock-a je botroval postavitvi zanimivo in delno neznane set liste. Pa kaj. Igrajo zato, da se zabavajo. Koncerti so intenzivni, usmerjeni kitarsko, zdržijo jih le poznavalci tovrstne glasbe.

Vsekakor vabljeni!

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37.

Brezplačni avtobusni prevozi na Roglo

BREZPLAČEN TURISTIČNI AVTOBUS V DESTINACIJI ROGLA-POHORJE

Občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče, ponosno združene v turistično destinacijo Rogla-Pohorje, svoje občanke in občane ter obiskovalce destinacije prijazno vabijo na BREZPLAČNE VOŽNJE S TURISTIČNIM AVTOBUSOM, ki bo od 29. 7. do 2. 9. 2018 vozil ob sredah, petkih, sobotah in nedeljah na relaciji Slovenske Konjice – Zreče – Rogla – Pesek, in sicer 2x dnevno. Turistični avtobus bo tako domačinom kot obiskovalcem omogočal trajnostno in okolju prijaznejšo obliko prevoza na Roglo ob dnevih, ko je turistični obisk največji. Obenem pa želimo naše domačinke in domačine spodbuditi k zdravemu in aktivnemu preživljanju prostega časa v neokrnjeni naravi. To je še en korak na poti v »zeleno« prihodnost, h kateri stremimo v turistični destinaciji Rogla-Pohorje in smo ga naredili skupaj s podjetjem Unitur in Avtobusnimi prevozi Lipičnik.

Vožnje s turističnim avtobusom so se pričele že to nedeljo, 29. 7. 2018, ko je na Rogli potekal IX. Praznik Pohorskega loncakjer so prijavljene ekipe tekmovale v pripravi edinega pravega Pohorskega lonca. Ob Pohorskem loncu so obiskovalci lahko uživali v tržnici pohorskih dobrot s pridelki in prehranskimi izdelki z znakom kakovosti Okusi Rogle in prikazu domačih obrti. Z brezplačnim avtobusom pa se sedaj na Roglo lahko vozite redno, vse do nedelje, 2. 9. 2018.

Avtobus bo vozil po naslednjem voznem redu:

SLOVENSKE KONJICE 

8.00

13.00

 

PESEK 

10.00

14.00

ULIPI  

8.05

13.05

 

ROGLA 

10.05

14.15

ZREČE AP                      

8.10

13.10

 

NUNE   

10.10

14.20

HOTEL POD ROGLO       

8.20

13.20

 

RESNIK (FILČNEK)       

10.15

14.25

PADEŠKI VRH                

8.30

13.30

 

PADEŠKI VRH              

10.20

14.30

RESNIK (FILČNEK) 

8.35

13.35

 

HOTEL POD ROGLO

10.30

14.40

NUNE

8.40

13.40

 

ZREČE AP                   

10.40

14.50

ROGLA 

8.45

13.45

 

ULIPI    

10.45

14.55

PESEK 

8.50

13.50

 

SLOVENSKE KONJICE    

10.50

15.00

Vabljeni, da se tudi Vi popeljete s turističnim avtobusom destinacije Rogla-Pohorje ter »raziščete, občutite in doživite« našo edinstveno zeleno destinacijo, kjer zrak diši po iglicah in kjer ponosno utripa pohorsko srce.

www.destinacije-rogla.si

Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
Brezplačni avtobusni prevozi na Roglo
Dan odprtih vrat letališča Slovenske Konjice
Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji
Konjiška legenda - 3D sestavljanka
Brezplačen voden ogled Slovenskih Konjic
Slovenski vikend v Biogradu na Moru
Kulturni utrip 2018
December v Slovenskih Konjicah
24. Kolesarska dirka po Sloveniji
Žička kartuzija odpira vrata in okna
6. Konjiški maraton
4. Konjiški maraton
 V2
 efs
« August 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Iskanje po strani

Style I Style II Style III