Menu
Tablet menu

Pri Krošlovih

Nadmorska višina : 462 m
Velikost kmetije : 34 ha
Možen dostop z avtobusom
samo naročene skupine
Leži ob vinski cesti : podpohorska vinska turistična cesta

Aktivnosti na kmetiji
pohodništvo

Aktivnosti v okolici
smučanje, tek na smučeh, konjeništvo, tenis, kopanje v pokritem bazenu, kopanje v odprtem bazenu, savna

Število sedežev : 60

Dovoljene živali
pes, mačka

če gostje dovolijo
Dostop : iz Slovenskih Konjic proti Žičam, kjer je treba zaviti desno proti kartuziji. Pred viaduktom pelje cesta levo (tu se pojavi kažipot); do domačije je še poldrugi kilometer.
Informacije o obratovanju : 1. 1. - 31. 12.

Jeziki sporazumevanja
angleški, hrvaški

Pet kilometrov od izletniške kmetije Pri Krošlovih je znana kartuzija Žiče. Kotnikovi dobro poznajo njen še ohranjeni del in so zato najboljši vodniki v, kot ji pravijo, Dolino sv. Janeza Krstnika. Ime je dobila po cerkvi, ki so jo zgradili kartuzijanci; zrasla je skupaj s samostanskim poslopjem; pretežni del njegovega obzidja je zavarovan, obnovljen pa je severni obrambni stolp. H Krošlovim torej prihajajo obiskovalci te zgodovinske ostaline, pa tudi gostje, ki počitnikujejo v dvanajst kilometrov oddaljenih Zrečah.
 
Gospodinja Tinka pripravi kup mesnih dobrot in domačega kruha, obrok pa se, kot se za okolico Zreč in zreškega Pohorja spodobi, začne s kozarčkom borovničevca. Na mizo pride odojek, spečen v peči, pa domači kvašeni roglički, gibanice, vino (tega lahko kupite tudi za domov) - same dobrote.
 
Izlet do kmetije Krošlovih je prijeten v vseh letnih časih, čeprav je treba priznati, da je posebej živahno v času zorenja vinske trte in trgatve. Tudi pri ličkanju koruze gostom nikoli ni dolgčas, pa ob kolinah, ko stisne mraz, tudi ne. Aprila povabijo gostitelji svoje obiskovalce na jurjevanje, julija na kmečki praznik v Loče, novembra pa na martinovanje. Sodelujejo lahko pri pripravi kulinaričnih dobrot in pri delu na kmetiji, v bližini pa so - poleg Zreč in Rogle - tudi kmetije, na katerih imajo jahalne konje.

POVPRAŠEVANJE

Oceni ta predmet
(7 glasovi)
nazaj na vrh
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Prodaja vstopnic

Prodaja vstopnic

Sreda, 06 Februar 2013

Iskanje po strani

Prijava na e-novice

Ponedeljek, 02 Marec 2020

Style I Style II Style III