Menu
Tablet menu

Jurjevanje 2018 - Namera o oddaji sejemskih stojnic v najem

Splošna knjižnica Slovenske Konjice v skladu z 52. členom Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18) in Pooblastilu Občine Slovenske Konjice (št. 35280-0015/2017-2 (128)

objavlja

NAMERO O ODDAJI SEJEMSKIH STOJNIC V NAJEM.

Javni zavod Splošna knjižnica Slovenske Konjice, Mestni trg 4, 3210 Slovenske Konjice, objavlja namero o sklenitvi neposredne pogodbe o oddaji sejemskih stojnic v dnevni najem, za določen čas:

• v soboto, 21. aprila 2018, v času trajanja prireditve »21. Jurjevanje – 2. JURIJEV FESTIVAL KULINARIKE IN DOMAČIH OBRTI«, z obratovalnim časom od 10. do 17. ure.

Lokacija: javna površina pred Domom kulture, Mestni trg 4, Slovenske Konjice, parcelne številke 194/9, 1315/6, 184/83, 1814 in 1315/3 vse k.o. Slovenske Konjice, ter premostitveni objekt, parcelna številka 1362/7 k.o. Slovenske Konjice.

Prednost pri izboru imajo lokalni gostinski ponudniki in ponudniki pridelkov, izdelkov in rokodelci, s sedežem na območju Destinacije Rogla-Pohorje (Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče).

Rok za oddajo ponudb: 10. 4. 2018

Več informacij lahko dobite na tel. št. 03 759 31 10, 051 444 141 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Ponudbe oziroma izjave o zainteresiranosti za najem pošljite na naslov:
Javni zavod Splošna knjižnica Slovenske Konjice - TIC, Stari trg 27, 3210 Slovenske Konjice, s pripisom – Za 21. Jurjevanje ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V primeru več interesentov z enakimi ponudbami bodo izvedena pogajanja o višini najemnine.

Splošna knjižnica Slovenske Konjice

NAMERA O ODDAJI SEJEMSKIH STOJNIC V NAJEM - JURJEVANJE 2018  (Word)
IZJAVA O ZAINTERESIRANOSTI ZA NAJEM STOJNICE - JURJEVANJE 2018 (Word) 
NAMERA O ODDAJI SEJEMSKIH STOJNIC V NAJEM - JURJEVANJE 2018 (PDF)

Teden restavracij tudi pri nas

Vrhunski chefi in chefinje ponovno vabijo na kulinarične dogodivščine! Pojdite na izlet in spoznajte, kako velika in lepa je Slovenija! Odkrivajte s pomočjo Tedna restavracij nove restavracije in gostilne!

Kako sodelovati? Enostavno! Odklikajte na www.tedenrestavracij.si, prebrskajte ponudbo sodelujočih restavracij in rezervirajte mizo ter se med 16. in 25. marcem podajte na nepozabna kulinarična razvajanja! Dobrodošli na spomladanski Teden Restavracij!

V ponudbi najdete tudi ponudbo Gostilne Grič in Gostilne Gastuž

Dober tek!

Žička kartuzija ZAPRTA / Charterhouse Žiče CLOSED

Spoštovani, zaradi slabih vremenskih razmer in velike količine snega bo Žička kartuzija žal ZAPRTA tudi ta počitniški konec tedna (1. 3. - 4. 3.). Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas ponovno vabimo k obisku v drugih terminih, ko bo vreme prijaznejše. 

Dear guests, Charterhouse Žiče will be CLOSED also this end of the week (1. 3. - 4. 3.), due to extreme weather conditions and quantity of snow. Thank you for your understanding.

Kulturni utrip 2018

Poslovili smo se od starega in že je pred nami novo leto 2018. To bo posebno leto. Evropsko leto kulturne dediščine. Leto najrazličnejših dogodkov, projektov in počastitev širom po Evropi, organiziranih z namenom vzbuditve zanimanja za kulturno dediščino v javnosti, še posebej pri otrocih in mladih. Tudi v Občini Slovenske Konjice se pridružujemo temu praznovanju. Pripravljamo številne tradicionalne in sodobne dogodke, ki bodo v veliki meri osvetljevali tudi našo bogato kulturno dediščino - bodisi z vsebino, bodisi z izbrano lokacijo. Da bi med domačini še povečali zavest o pomenu ohranjanja naše kulturne dediščine za bodoče rodove, pa v letošnjem letu uvajamo še eno pomembno novost - polovično ceno vstopnice za obisk Žičke kartuzije za prebivalce Občine Slovenske Konjice. Učenci in dijaki konjiških šol in Gimnazije pa jo bodo še naprej lahko obiskovali popolnoma brezplačno. Želimo Vam srečno, uspešno, zadovoljno in KULturno leto 2018.  

KOLEDAR TRADICIONALNIH IN VEČJIH PRIREDITEV V OBČINI SLOVENSKE KONJICE 2018

1. – 3. 2 | 10. MEDNARODNI FESTIVAL PODVODNEGA FILMA IN FOTOGRAFIJE: 10. SPREHODI POD MORJEM – Odmeven mednarodni festival podvodnega filma in fotografije Sprehodi pod morjem

7. 2. | SVEČANA AKADEMIJA – Svečana akademija s podelitvijo priznanj za uspešno delo na kulturnem področju, v počastitev Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika. Dom kulture Slovenske Konjice.

13. 2. | PUSTNI TOREK – Tradicionalno pustovanje v starem mestnem jedru, ki z bučnimi koračnicami Godbe na pihala in pustnimi šemami odganja zimo iz naših krajev. Mestno jedro Slovenskih Konjic.

29. 3. | VELIKONOČNI SEJEM – V četrtek pred veliko nočjo konjiške ulice že tradicionalno gostijo ponudnike različnih izdelkov na stojnicah.

21. 4. | 21. TRADICIONALNO JURJEVANJE – Tradicionalna aprilska prireditev na Mestnem trgu oživlja zgodbo o vitezu Juriju na belem konju, ki je mesto odrešil pošastnega zmaja iz Konjiške gore. Prireditev v mestnem jedru bo okusno dopolnil 2. Jurijev festival kulinarike in domačih obrti.

23. 4. | SVETOVNI DAN KNJIGE IN AVTORSKIH PRAVIC - Dan je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Svetovni dan knjige je razglasil Unesco leta 1995. To je dan, ko praznujejo pisatelji, ilustratorji, knjižničarji in vsi ljubitelji knjig. Dan na poseben način obeležimo tudi v knjižnicah občine Slovenske Konjice.

27. 4. | DAN UPORA PROTI OKUPATORJU – Srečanje s kulturnim programom in druženje pri Pustovi hiši na Tolstem vrhu ob 11. uri. Primerno tudi za pohodnike in kolesarje.

1. 5. | PRVOMAJSKA BUDNICA GODBE NA PIHALA SLOVENSKE KONJICE – Godba na pihala že vrsto let ob prazniku dela z budnico prebuja občane v različnih krajih občine Slovenske Konjice.

18. 5. | MEDNARODNI MUZEJSKI DAN V ŽIČKI KARTUZIJI – Ob mednarodnem muzejskem dnevu vrata na stežaj odpira Žička kartuzija, nekdanji kartuzijanski samostan, ki v neokrnjeni Dolini svetega Janeza že od 12. stoletja pripoveduje nenavadne zgodbe. Žička kartuzija je bila 24. junija 2015 razglašena za spomenik državnega pomena. Brezplačni vodeni ogledi ob 10., 12., 14. in 16. uri.

15. – 30. 6. | KONJIŠKI DNEVI – Vsako leto med 15. in 30. 6. v počastitev občinskega praznika Občine Slovenske Konjice potekajo številne prireditve, ki svoj višek doživijo s Svečano sejo Občinskega sveta s podelitvijo konjiških grbov za posebne dosežke.

25. 6. | TRADICIONALNI POHOD DRUŽIN NA STOLPNIK– Tradicionalni pohod v počastitev Dneva državnosti

POLETJE 2018 | POLETNI GLASBENI VEČERI V ŽIČKI KARTUZIJI – V poletnih mesecih v Žički kartuziji potekajo vrhunski glasbeni dogodki, ki jih soustvarjajo odmevni domači in tuji glasbeniki ter izvajalci. Nepozabni večeri pod nebesnih svodom v soju bakel in spokoju nedotaknjene doline vsako leto vabijo, da se prepustite edinstvenim glasbenim užitkom v objemu neokrnjene narave.

• 15. 6. ob 20.30 – MARKO BRDNIK & UROŠ RAKOVEC (»LETA« – ZA LJUBITELJE ČEZŽANRSKIH ZVOČNIH POTOVANJ)
• 6. 7. ob 20.30 – MI2 (AKUSTIČNA IZVEDBA)
• 20. 7. ob 20.30 – KLAPA RIŠPET
• 3. 8. ob 20.30 – NUŠA DERENDA

POLETJE 2018 | POLETNICE NA STAREM TRGU – Večerni brezplačni koncerti v konjiškem Starem trgu ponujajo edinstveno kombinacijo doživetja vrhunske glasbe in kulturne dediščine.
• 23. 6. ob 21. uri – ZBIJAZZ BAND
• 14. 7. ob 21. uri – SAXBEAT
• 28. 7. ob 21. uri – THE MUFFIN MEN
• 11. 8. ob 20. uri – AKUMULATORJI
• 25. 8. ob 20. uri – TAKE OFF

29. 7. | 46. KMEČKI PRAZNIK V LOČAH – Zadnjo nedeljo v juliju v Ločah že tradicionalno poteka kmečki praznik s povorko in prikazom starih običajev, pristnimi kulinaričnimi razvajanji v družbi odličnih vin okoliških vinogradnikov ter domačo glasbo.

9. 8. | DAN GASILCA V OBČINI SLOVENSKE KONJICE – V letu 2004 je širše območje Konjiškega prizadelo hudo neurje s točo in takrat so gasilci pomagali z vsemi močmi. Zato je bil 9. 8. razglašen za dan gasilca – dan solidarnosti v Občini Slovenske Konjice, ki ga natančno ob 18:09 obeležujemo vsako leto na različnih lokacijah Občine.

8. 9. | NAZNANITEV TRGATVE – Tradicionalna septembrska prireditev naznani začetek trgatve v okoliških vinogradih, praznovanju se pridruži tudi aktualna Vinska kraljica Slovenije, konjiški župan in skupaj z Vinogradniki Dravinjske doline, ob dobri glasbi in kulinariki naznanimo pričetek trgatve.

30. 9. | 6. KONJIŠKI MARATON: MARATON Z DUŠO – Konjiški maraton poteka na 5, 10 in 21 kilometrov dolgi progi, ki se vije ob vznožju Konjiške gore, skozi Dravinjsko dolino, preko vinorodnih gričev konjiških Škalc in skozi čudovito mesto Slovenske Konjice, ki je prejelo številna priznanja za urejenost, med drugim kar dvakrat zlato priznanje na evropskem tekmovanju Entente Florale. Konjiški maraton tekačem ponuja nepozabno in unikatno doživetje.

27. 9. | SVETOVNI DAN TURIZMA – Ob svetovnem dnevu turizma na stežaj odpira Žička kartuzija, nekdanji kartuzijanski samostan, ki v neokrnjeni Dolini svetega Janeza že od 12. stoletja pripoveduje nenavadne zgodbe. Žička kartuzija je bila 24. junija 2015 razglašena za spomenik državnega pomena. Brezplačni vodeni ogledi ob 10., 12., 14. in 16. uri.

5. 10. | 14. FESTIVAL LEPOPISJA – Festival spodbuja osnovnošolce k ustvarjanju lepopisnih izdelkov z osebno noto, najboljše pa že tradicionalno razstavimo v protokolarnih prostorih Žičke kartuzije, kjer so pred nekaj stoletji nastajali znani žički rokopisi.

10. 11. | MARTINOVANJE - Novembrski tradicionalni praznik slavi mlado vino, ki se zrcali v kozarcih obiskovalcev priljubljene tradicionalne prireditve na prostem in ponuja pester kulturni program z blagoslovom mladega vina ter bogato ponudbo na stojnicah.

20. 11. | DAN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC - Dan na poseben način obeležimo tudi v enotah knjižnice Slovenske Konjice in sicer z izidom Literarne revije Spirala v okviru istoimenskega literarnega festivala, ki ga popestrijo številni ugledni gostje.

3. 12. | FRANČIŠKOV SEJEM – Na praznik vseh Francev, 3. decembra vsako leto, konjiške ulice že tradicionalno gostijo ponudnike različnih izdelkov na stojnicah.

5. 12. – 31. 12. | ZIMSKA PRAVLJICA – Na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah v prazničnih decembrskih dneh najdete pravo zimsko vasico z drsališčem za otroke. Sejemske hišice ponujajo številne izdelke domačih obrti in slastne dobrote, ob večerih zadnjega tedna pa ste priča pestremu kulturnemu dogajanju.

26. 12. | ZIMSKI VZPON NA STOLPNIK – Tradicionalni pohod v počastitev Dneva samostojnosti.

31. 12. | SILVESTROVANJE – Tradicionalno silvestrovanje na prostem na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah.

Slovenske Konjice, v objemu žlahtnih zgodb!

December v Slovenskih Konjicah

ZIMSKA PRAVLJICA – DECEMBER 2017

Izšel je koledar Zimska pravljica 2017, decembrski dogodki v Občini Slovenske Konjice. Letošnjo Zimsko pravljico smo začeli 5. decembra s prižigom praznične razsvetljave v mestu, odprtjem pravljične vasice in drsališča, na katerem letošnji december drsamo brezplačno.

Vse do 31. decembra se bo v našem mestu praznovalo v objemu žlahtnih zgodb. Konjice bodo obiskali odlični glasbeniki, kot so Zmelkoow, Klapa Intrade, Zlatko, Balkan Boys, Mali Bu, Kingston, Trkaj & Nipke … Obiskali bomo lahko odlične tradicionalne božično-novoletne koncerte godbe in glasbene šole, baletno predstavo, se družili na božično-novoletnih srečanjih, ustvarjalnicah in delavnicah, odprtjih razstav, si ogledali filmske predstave v kinu in se udeležili tradicionalnih prazničnih pohodov.

Še posebej pestro bo dogajanje za otroke. Obiskali jih bodo vsi trije decembrski možje: Miklavž, Božiček in Dedek Mraz. Ogledali si bodo lahko odlične gledališke, filmske predstave za otroke, prisluhnili pravljicam, sodelovali na delavnicah, ustvarjalnicah in ognjeni predstavi, plesali, drsali, se kotalkali ... Vrhunec dogajanja za otroke bo Otroško Silvestrovanje in prihod Dedka Mraza, ki bo obdaril vse konjiške otroke.

Za božične praznike bodo poleg Polnočnic po več krajih v občini in Otroških polnočnic v Slovenskih Konjicah tudi žive jaslice in praznično obsijan Stari trg.

Osrednje Silvestrovanje bo na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah z ansamblom Črna mačka.

Bodite tudi vi del konjiške Zimske pravljice!

Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
December v Slovenskih Konjicah
24. Kolesarska dirka po Sloveniji
Žička kartuzija odpira vrata in okna
4. Konjiški maraton
Konjice imajo srce
Jurjevanje 2018
Biograd na Moru praznoval občinski praznik
Uradno odprtje Dnevov evropske kulturne dediščine
3. Konjiški mali maraton
Naznanitev trgatve 2016
Naznanitev trgatve 2015
Srečanje ob 500-letnici slovenskega kmečkega upora 1515
 V2
 efs
« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Iskanje po strani

Style I Style II Style III