trusted online casino malaysia Dišalo po usnju
Menu
Tablet menu

Dišalo po usnju

V KONJICAH PONOVNO ZADIŠALO PO USNJU

Tematsko vodenje KONjiško USnje, ki je bilo prvotno načrtovano za ponedeljek, 21. februarja, na dan ko turistični vodniki praznujejo svoj dan t.i. Mednarodni dan turističnih vodnikov, je odpihnilo slabo vreme. A nič zato. Zgodbe, ki dišijo po usnju, so v sredo, 23. 2. 2022 vendarle zadišale, ob podpori TIC Slovenske Konjice in Turistične destinacije Rogla-Pohorje

Turistični vodnici Teja Peperko in Nina Buh sta obiskovalce popeljali po zanimivem delu zgodovine Slovenskih Konjic, in sicer sta vso pozornost usmerili v usnjarsko tradicijo na naših tleh. Sprehod od cehovskega znaka do spomenika konjiškemu usnjarstvu je obiskovalce obogatil z informacijami o razvoju usnjarstva pri nas, hkrati pa sta vodnici vse skupaj popestrili tudi z zanimivimi zgodbami, ki sta jih zbrali s pomočjo pričevanj tistih, ki so bili z usnjarstvom in kasneje s podjetjem Konus tako ali drugače povezani. Ob raziskovanju in pridobivanju literature ter gradiva pa so jima priskočili na pomoč tudi zaposleni v Splošni knjižnici Slovenske Konjice in Medijska hiša Novice & Radio Rogla, ki jima je omogočila vpogled v zapiske gospoda Vinka Zdovca. 

Zbralo se je lepo število obiskovalcev, ki so bili nad predstavljenim navdušeni. Usnjarstvo in zapuščina podjetja Konus je del naše dediščine, ki jo je potrebno negovati in predajati tudi generacijam, ki prihajajo za nami. Vsekakor pa je to tako pomemben del naše zgodovine, da mu je v prihodnosti potrebno nameniti še več pozornosti. Turistični vodnici sta premierno vodenje zaključili z obljubo, da je to šele začetek in da se lahko nadejamo nadaljevanja zgodbe o konjiškem usnju. 

Sporočilo za javnost lahko preberete TUKAJ

Oceni ta predmet
(1 Glasuj)
nazaj na vrh
  1. Novo
  2. Povezave
(Z)godbe zmajskih mest in 90 let Turističnega društva Slovenske Konjice
V pripravi nova turistična strategija 2022-2028
Strategija turizma 2022-2028
Dišalo po usnju
Počitniško darilo za vas
Kulturo smo užili z veliko žlico
Delovni zajtrk županov
Okusi Rogle - Izvorno slovensko
Kulturni dan po naše - BREZPLAČNA VODENJA
Zgodbe konjiškega usnja - BREZPLAČNO VODENJE
Skupščina Partnerstva za Pohorje
Izšla je nova številka časopisa TDRP
 V2
 efs
« June 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Iskanje po strani

Style I Style II Style III