trusted online casino malaysia Kulturni dan po naše - BREZPLAČNA VODENJA
Menu
Tablet menu
Pridružite se brezplačnim tematskim potepanjem po Turistični destinaciji Rogla-Pohorje Pridružite se brezplačnim tematskim potepanjem po Turistični destinaciji Rogla-Pohorje

Kulturni dan po naše - BREZPLAČNA VODENJA

8. februarja 2022 bomo kulturo pri nas zajemali z veliko žlico. V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje smo strnili predloge in pripravili pestro dogajanje skozi ves dan.

Za vas bodo na voljo brezplačni vodeni ogledi »tihe lepotice« Žičke kartuzije, ki se ponaša s povsem novo streho na Cerkvi sv. Janeza Krstnika. Do nje sicer še ne bomo mogli, bomo pa skupaj odkrili kakšno drugo tiho skrivnost tega izjemnega pomnika slovenske zgodovine. Če se boste mudili na Rogli, vas vabimo, da se udeležite vodenega ogleda na Poti med krošnjami Pohorje, kjer bo na dan kulture osrednji lik ljudski pesnik Jurij Vodovnik, iz območja zreškega Pohorja. Postanek v Vitanju lahko obogatite na takšen način, da se pridružite vodenemu ogledu, ki ga bomo popestrili z branjem pesmi vitanjskega ljudskega pesnika Matije Štimulaka. Ali ste vedeli, da sta omenjena ljudska pesnika z zapisanim izročilom edinstvena zakladnica kulture, ki nam pričara mit o tem, kako so živeli prebivalci južnih obronkov Pohorja v preteklosti? To kar pomenijo dela Slavka Avsenika za Slovenijo, pomenijo dela Tineta Lesjaka za Oplotnico. Voden ogled Oplotnice, kjer se mogočno Pohorje zlije z Oplotniškim poljem, bomo posvetili Tinetu Lesjaku in njegovemu ustvarjanju. Pozabili pa nismo niti na Slovenske Konjice, kjer ste vabljeni, da na vodenem sprehodu po literarno-turistični poti Po Minattijevih stopinjah prisluhnete stihom Ivana Minattija, rojenega Konjičana.

Ker vam izvedbo vodenj poklanjamo za praznično darilo, je udeležba za vas brezplačna! Vstopnina za ogled posamičnih objektov se plača po veljavnem ceniku.

URNIK VODENJ:

- PO POTEH VITANJSKIH VITEZOV V VITANJU: Ob 10. in 14. uri, zbor pred Centrom Noordung, Vitanje.
- POT MED KROŠNJAMI POHORJE: Ob 10. in 14. uri, zbor na ploščadi pred vhodom na Pot med krošnjami.
- PO MINATTIJEVIH STOPINJAH: Ob 10. uri, zbor na tržnici Slovenske Konjice.
- GLASBENO IZROČILO TINETA LESJAKA V OPLOTNICI: Ob 14. uri, zbor pri kipu Tineta Lesjaka v Oplotnici.
- ŽIČKA KARTUZIJA: Ob 10., 12. in 14. uri, zbor TIC Žička kartuzija - Gastuž.

Dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na 051 384 372. 

Vabljeni, da slovenski kulturni praznik preživite v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje, na prijetnih potepanjih z našimi izkušenimi turističnimi vodniki. 

Oceni ta predmet
(1 Glasuj)
nazaj na vrh
  1. Novo
  2. Povezave
(Z)godbe zmajskih mest in 90 let Turističnega društva Slovenske Konjice
V pripravi nova turistična strategija 2022-2028
Strategija turizma 2022-2028
Dišalo po usnju
Počitniško darilo za vas
Kulturo smo užili z veliko žlico
Delovni zajtrk županov
Okusi Rogle - Izvorno slovensko
Kulturni dan po naše - BREZPLAČNA VODENJA
Zgodbe konjiškega usnja - BREZPLAČNO VODENJE
Skupščina Partnerstva za Pohorje
Izšla je nova številka časopisa TDRP
 V2
 efs
« June 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Iskanje po strani

Style I Style II Style III