Menu
Tablet menu
Utrinek iz lanskega sprehoda po Konjicah Utrinek iz lanskega sprehoda po Konjicah

Mednarodni dan turističnih vodnikov

Mednarodni dan turističnih vodnikov - tokrat na spletu

Pred skoraj letom dni smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje na pobudo lokalne turistične vodnice Nine Buh in TIC Slovenske Konjice, prvič pridružili praznovanju Mednarodnega dne turističnih vodnikov. Prisluhnili smo zgodbam, ki jih pripovedujejo konjiške trške hiše in se sprehodili skozi kartuzijanov dan v Žički kartuziji.

Letošnje leto bo pionirsko v marsikateri dejavnosti, tudi pri turističnih vodenjih. Tradicionalno praznovanje Mednarodnega dneva turističnih vodnikov 21. februarja se bo tokrat prvič odvijalo samo na spletu. Društvo regionalnih turističnih vodnikov Slovenije ARGOS, katerega članica je tudi Nina, je k sodelovanju ponovno povabilo številne turistične vodnike in organizacije, ki vključujejo vodniško službo.

K povabilu smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje z veseljem odzvali in tako skupaj z Nino pripravljamo dva dogodka:
- v soboto, 20. 2. 2021, ob 17. uri, si bo možno ogledati video predstavitev Od dvorca do gradu, kjer bomo ob sprehodu po Zmajčkovi učni poti spoznali, kako si naravna in kulturna dediščina podajata roko.
- v nedeljo, 21. 2. 2021, ob 9.30, pa se bo Nina v živo javila iz Žič, kjer bo svoje spletno vodenje popestrila z obiskom Domačije Kalšek-Podkrajšek.

Spletni vodeni ogledi in predstavitve iz vseh koncev Slovenije se bodo od petka, 19. 2., do nedelje 21. 2. 2021 odvijali na več kanalih:
- na FaceBook strani: Argos – Association of Regional Tourist Guides of Slovenia,
- YouTube kanalu Regional Tourist Guides of Slovenia ARGOS, ter na
- spletni strani: www.localguides-slovenia.com

Uvod v spletne vodene oglede bo predstavljala tiskovna konferenca, ki bo v četrtek, 18. 2. 2021, ob 11. uri na TEJ povezavi. Na novinarski konferenci bomo aktivno sodelovali tudi predstavniki ekipe Turistične destinacije Rogla-Pohorje.

Vabljeni, da se lokalnim turističnim vodnicam in vodnikom tudi letos pridružite - tokrat pač s pomočjo sodobnih tehnologij. Vseeno bo zanimivo, poučno, lokalno in zabavno.  

Oceni ta predmet
(2 glasovi)
nazaj na vrh
  1. Novo
  2. Povezave
Prenočitve v Dvorcu Trebnik - SOBE
ZELENI KLJUČ - Imamo ga!
Anketiranje prebivalcev občine Slovenske Konjice in TDRP
BREZPLAČNA VODENJA - ČASTI STO!
Kulturno-gastronomski abonma ZZMS
Poletnice na Starem trgu
Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji
Brezplačna vodena sprehoda v počastitev občinskega praznika
Sprejem Tamare Zidanšek
Prvomajska budnica
20. obletnica žičkega grobeljnika
1. Vaški heckathon v Žičah
 V2
 efs
« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Iskanje po strani

Style I Style II Style III