Menu
Tablet menu

5. Konjiški maraton

O maratonu
Ideja o Konjiškem maratonu je tiho tlela nekaj let, preden se je materializirala do te mere, da smo jo upali izgovoriti na glas. Ravno pravšnja mera poguma in koktajl dopolnjujočih se karakterjev sta zanetila iskro, ki je se je razplamenela v organizacijsko ekipo, ki je neutrudno delala skoraj leto dni. Tako je v deževnem jutru, zadnjo nedeljo v septembru leta 2013, luč sveta ugledal 1. Konjiški maraton … in vsako leto za tem naslednji - le da so bili vsi obsijani s soncem.

Zadnja septembrska nedelja je tako v Konjicah rezervirana za tekaški dogodek, ki ga odlikuje razgibana trasa različnih dolžin. Začrtana proga Konjiškega maratona teče skozi Dravinjsko dolino, mimo vinorodnih gričev konjiških Škalc, do mesta Zreče, kjer se obrne in tekače pripelje nazaj do vznožja Konjiške gore ter skozi ciljno črto v samem središču starega mestnega jedra Konjic.

Konjiški maraton je drugačen v mnogo pogledih … med drugim tudi v tem, da je maraton le po imenu, saj njegova najdaljša tekaška pot meri (le) 21 kilometrov. Polmaratonsko preizkušnjo dopolnjuje še proga na 10 kilometrov, obema trasama pa se pridružuje tek na 5 kilometrov. Tisti z velikim srcem pa lahko v Slovenskih Konjicah tečejo še na dobrodelnih tekih – na Konjičkovem teku in na Teku šolarjev.

Konjiški maraton je nedvomno unikatno doživetje – ne le zaradi razgibanega terena in pestrega spremljevalnega programa, ki ves čas dogajanja poteka v startno-ciljni ravnini in ob celotni tekaški progi – temveč predvsem zaradi posebne dobrodošlice, ki jo organizatorji namenjamo tekačem. Posebna skrb za tekmovalce in pridih domačnosti sta tista elementa, ki tekaško doživetje pospremita z obilico nepozabnih spominov in Konjiškemu maratonu vdihneta…dušo!

km header1 nov 800x600

Preberite več...

Konjiški dnevi 2017

Pričenjajo se Konjiški dnevi 2017. Letos bodo posvečeni praznovanju 550-letnice Gostilne Gastuž (1467), najstarejše še delujoče gostilne na Slovenskem, ki se ponaša tudi z naslovom Gostilna Slovenija in je nepogrešljivi del nekdanjega samostana, Žičke kartuzije, od leta 2015 razglašene za spomenik državnega pomena. Vse do občinskega praznika 30. junija se bo na različnih lokacijah naše občine zvrstilo skoraj 60 dogodkov, ki bodo na ogled postavili vse tisto, kar Konjičani počnemo skozi leto, za kar si prizadevamo in za kar živimo.

Pestra paleta kulturnih, izobraževalnih, športnih, kulinaričnih in drugih dogodkov, s katerimi bodo postregli Konjiški dnevi 2017, bo zanimiva tako za domačine kot tudi za obiskovalce, saj bo ponudila izjemno široke možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa, pričarala utrip kraja, kakršnega soustvarjamo občani ter omogočila prijetna druženja.

Kolesarje bomo pozdravili na 24. Kolesarski dirki po Sloveniji - najodmevnejšem kolesarskem dogodku pri nas, se družili z »naj mladimi« naše občine, z učenci in dijaki zaključili šolsko leto ter se poveselili na 20-letni Radia Rogla v mestnem jedru, se družili z najmlajšimi na otroškem »ŽIV-ŽAV-u«, z gozdarji raziskovali gozdove, odkrivali skrivnosti zdravega načina življenja, s skavti tekli po slikovitih gričih, počastili dan državnosti, se družili s podjetniki, obujali spomine na stare tradicije naših prednikov in skupaj pozdravili poletje.

Konjiške dni bo letos pospremila tudi izdaja biltena o dveletnem obdobju večjih občinskih projektov in investicij ter povsem nova spletna stran Občine Slovenske Konjice. Svečano pa jih bomo zaključili s Svečano sejo občinskega sveta v četrtek, 30. 6., ob 19. uri, v Domu kulture Slovenske Konjice. Na svečani seji bodo podeljeni tudi občinski grbi, nagrada občine in nagrada župana.

Celoten program Konjiških dni 2017 najdete na spletni strani Občine Slovenske Konjice.

Praznujmo skupaj!

Preberite več...
Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
Poletna doživetja v Destinaciji Rogla-Pohorje
Žička kartuzija odpira vrata in okna
5. Konjiški maraton
4. Konjiški maraton
Konjice imajo srce
Biograd na Moru praznoval občinski praznik
Trgatev potomk najstarejše trte na svetu tudi na Konjiškem
Uradno odprtje Dnevov evropske kulturne dediščine
3. Konjiški mali maraton
Naznanitev trgatve 2016
Naznanitev trgatve 2015
Srečanje ob 500-letnici slovenskega kmečkega upora 1515
 V2
 efs
« June 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Iskanje po strani

Style I Style II Style III