Menu
Tablet menu

Brezplačna serija usposabljanj: "Digitalna promocija in rezervacija"

»Digitalna promocija in rezervacija«

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje pripravljamo za ponudnike in zaposlene v turizmu serijo brezplačnih usposabljanj na temo »Digitalna promocija in rezervacija«. Usposabljanja bodo pokrivala teme, ki so v tem času, ko doživljamo marsikatero turistično destinacijo le prek digitalnih platform, še kako zanimiva. Prav tako pa nas bodo pripravile na čas, ko bomo vrata naših turističnih kapacitet lahko ponovno odprli za obiskovalce.  

VABIMO Vas, da se nam pridružite. :-) 

Usposabljanje bo potekalo v obliki webinarjev, februarja 2021.
Usposabljanje je BREZPLAČNO.
Svojo prijavo sporočite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., do petka 29. 1. 2021.

Webinarji bodo potekali po naslednjem urniku:

Torek, 2. 2. 2021, od 9. do 10. ure
Pregled dela Turistične destinacije Rogla-Pohorje in najava usposabljanj

Torek, 9. 2. 2021, od 9. do 11. ure
Turistični boni 2021 in Kako z manj dela do več rezervacij
Minulo leto so zaznamovali epidemija in turistični boni. Vsaj za večino destinacij so boni botrovali k uspešni sezoni 2020, ampak izkazalo se je, da številni ponudniki niso bili pripravljeni na situacijo predvsem zaradi neuporabe orodij, ki poslovanje popolnoma poenostavijo. Na webinarju bomo predstavili aktivnosti, ki vam bodo prihranile veliko časa in prinašale več rezervacij že prvo leto in garantirano še več v prihodnjih letih. Predstavili vam bomo orodje Bentral, ki omogoča vašo vključitev v destinacijski rezervacijski sistem (kanal z najmanjšo provizijo med prodajnimi kanali), in brezplačno možnost skeniranje dokumentov preko mobilne aplikacije.

Torek, 9. 2. 2021, od 15. do 17. ure
Osnove marketinga oz. popoln vodnik za trženje turistične nastanitve
Trženje je najpomembnejši vidik upravljanja vaše turistične nastanitve. Zaradi izredno velike konkurence ponudnikov turističnih nastanitev in vedno pametnejšimi turisti (“smart tourist”) morate biti konstantno aktivni, ciljno usmerjeni in iznajdljivi s svojimi marketinškimi in prodajnimi strategijami. Na seminarju si bomo pogledali osnove trženja, kako zastaviti strategijo trženja vaših nastanitev, kako in kje vse se oglaševati, kako nagovarjati milenijske goste… S tem vam bomo ponudili popoln vodnik za trženje vaše turistične nastanitve, vključno s številnimi koristnimi nasveti, kako priti do več gostov.

Torek, 16. 2. 2021, od 9. do 11. ure
Zakonodaja sobodajalskega poslovanja
Seminar je namenjen Zakonodaji sobodajalskega poslovanja. Seznanili se boste kako registrirati dejavnost, katere dokumente morate zagotoviti za oddajanje, kakšni so pogoji za oddajanje nepremičnine, kako prijavljati goste, kako urediti apartma, kako izdati račune, koliko davka plačati …

Torek, 16. 2. 2021, od 15. do 17. ure
Airbnb, Booking.com, Expedia in TripAdvisor poslovanje
Predavanje je namenjeno Airbnb, Booking.com, Expedia in TripAdvisor poslovanju. Seznanili se boste, kako pripraviti oglas, da bo privabil čim več gostov, kako pravilno oblikovati cene, kako ravnati v primeru težavnih gostov… Pogledali bomo kalo oblikovati cenike glede na različne ponudbe in pogoje poslovanja, kako pravilno zastaviti oglas, kako oblikovati akcijske oglase …

Torek, 23. 2. 2021, od 9. do 11. ure
Digitalizacija sobodajalskega poslovanja
Globalno digitalno gospodarstvo še naprej beleži veliko rast, prav zato so podjetja morala prilagoditi svoje tržne metode in tehnike za preživetje. Tudi ponudniki turističnih nastanitev. Le ti so v konkurenčni prednosti pred ostalimi. Večina ponudnikov namreč svoje apartmeje že/še vedno oglašujejo samo na spletnih platformah, kot so Booking.com, Airbnb, Expedia ipd. Pa je to dovolj v današnjem času, ko je digitalizacija poslovanja nujna? Na seminarju se bomo seznanili z osnovami digitalnega marketing, ki so nuja za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, povečanju prihodkov, prihranku na času in stroških ter si odgovorili na sledeča vprašanja: Kaj je digitalni marketing? Ali je za turizem digitalni marketing drugačen? Kako lahko digitalni marketing izkoristimo v turizmu? Kako lahko digitalizacija pripomore k uspešnosti in poenostavitvi vašega poslovanja?

Torek, 23. 2. 2021, od 15. do 17. ure
Smernice za čiščenje in razkuževanje nastanitvenih objektov
Za gostitelje je bilo zagotavljanje čistoče vedno prednostna naloga. Vemo, da je čistoča nastanitve ključnega pomena tudi za kar najboljšo izkušnjo gostov. Na seminarju bomo obdelali posebne smernice, kako čistiti prostore, kaj vse je potrebno razkužiti in katere potrebščine je treba vedno imeti pri roki, kako zaščititi sebe in goste ter kako izboljšati postopke čiščenja. Pridobljene tehnike boste lahko nato uporabili za posamezne sobe v nastanitvenih obratih.

Torek, 2. 3. 2021, od 9. do 11. ure
Upravljanje družbenih omrežij v turizmu
Če želite pridobivati rezervacije za vašo turistično nastanitev, morate biti potencialnim gostom vidni, prav tako pa jih morate navdušiti, ko odkrijejo vašo blagovno znamko ali nastanitev na spletu. Prisotnost na družbenih omrežjih v veliki meri pripomore k odločitvi ali bodo popotniki opravili rezervacijo vaše nastanitve. Družbeni mediji vam omogočajo, da se osebno povežete s svojimi gosti. Kako uporabljati Facebook in Instagram, da se povežete s svojimi preteklimi, sedanjimi in prihodnjimi gosti? Na seminarju se bomo seznanili z najugodnejšimi in najučinkovitejšimi načini promocije vaše blagovne znamke v digitalni dobi. Kako pravilno zasnovati spletno stran za ponudnike turističnih nastanitev?

Torek, 2. 3. 2021, od 15. do 17. ure
Kako pravilno zasnovati spletno stran za ponudnike turističnih nastanitev?
Kljub temu, da so popotniki vašo nastanitev našli na spletni platformi (Airbnb ali Booking.com), se številni odločijo in obiščejo spletno stran, z namenom pridobiti več informacij o nepremičnini, za katero želijo opraviti rezervacijo. Takrat se tudi pričnejo oblikovati mnenja. Štejejo prvi vtisi. Pomembno je, kako izgleda vaša spletna stran in kako deluje. Prav tako morate zagotoviti, da popotniki najdejo vašo spletno stran v fazi raziskovanja in načrtovanja potovanja. Popotniki iščejo spletne strani, ki se hitro nalagajo, ponujajo dragocene vizualne podatke, so prijazne mobilnikom ter jim omogočajo hitro in enostavno rezervacijo prek spleta. Brez uporabniku prijaznega spletnega mesta ne boste mogli konkurirati na trgu. Na seminarju vam bomo razložil vse, kar morate vedeti in narediti, da bo vaša spletna stran za turistične nastanitve popolna.

VABILO z razporedom usposabljanje najdete TUKAJ. 

Projekt »Digitalno razstrupljanje v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje« sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

HVALA, DA STE OKRASILI MESTO :-)

Drage občanke in občani Slovenskih Konjic!

da je bilo naše mesto tudi letos toplo in simpatično okrašeno gre velika zahvala številnim društvom, šolam, vrtcem, zavodom, lokalnim podjetjem, drugim organizacijam in posameznikom, ki so skupaj okrasili kar 47 smrečic v mestnem jedru. Še posebej velik hvala Turističnemu društvu Slovenske Konjice na čelu s predsednikom Cvetom Štefaničem, ki je na Tržnici Slovenske Konjice postavilo unikatno smrečico, v celoti izdelano iz naravnih materialov, veliko ljubezni in nešteto ur časa. Velik hvala tudi Policijski postaji Slovenske Konjice, ki nam je podarila največjo smreko, ki je letos ponosno krasila Mestni trg pred Domom kulture. Da smo jo varno postavili na svoje mesto, pa je zaslužen gospod Robi Iskrač s svojo ekipo in Prevozi hlodovine Juhart. Žal je močan dež preprečil konjiškim skavtom, da bi nam s prižigom prazničnih svečk ob Konjiškem potočku pričarali nepozaben predbožični sprehod po Starem trgu, vseeno pa se jim zahvaljujemo za pripravljenost na sodelovanje. Hvala tudi članicam in članom KD Godba na pihala Slovenske Konjice, ki so nam v dneh, ko bi morali v konjiškem Domu kulture uživati v poslušanju njihovih tradicionalnih božično-novoletnih koncertov, vsaj na Mestni trg pripeljali njihovo glasbo in prisrčno voščilo. In hvala tudi vsem občankam in občanom, ki ste se v teh dneh sprehodili skozi mesto in mu s tem vdahnili decembrski utrip. Zaradi vas vseh je bilo tudi ta december v Konjicah lepo. Iz srca hvala!

Smrečice bomo pospravili v petek, 8. 1. 2021. Vsi, ki ste sodelovali pri krašenju in bi želeli okraske spraviti še za kakšno drugo priložnost vabljeni, da to naredite najkasneje do četrtka, 7. 1. 2021.

Pri krašenju smrečic so sodelovali:

1. OBČINA SLOVENSKE KONJICE
2. SPLOŠNA KNJIŽNICA SLOVENSKE KONJICE
3. TIC SLOVENSKE KONJICE
4. JKP SLOVENSKE KONJICE
5. ZDRAVSTVENI DOM SLOVENSKE KONJICE
6. LAMBRECHTOV DOM
7. KRAJEVNA SKUPNOST SLOVENSKE KONJICE
8. KRAJEVNA SKUPNOST ŽIČE
9. KRAJEVNA SKUPNOST ZBELOVO
10. KRAJEVNA SKUPNOST IN PGD DRAŽA VAS
11. PLANINSKO DRUŠTVO LOČE
12. VRTEC SLOVENSKE KONJICE
13. VRTEC MALI GROF
14. OŠ POD GORO
15. OŠ OB DRAVINJI
16. GŠ SLOVENSKE KONJICE
17. ROD BELEGA KONJA - Taborniki
18. STEG SLOVENSKE KONJICE - Skavti
19. LIONS KLUB KONJICE
20. LIONS KLUB KONJICE - VITA
21. LEO KLUB KONJICE
22. ODI - OBMOČNO DRUŠTVO INVALIDOV DRAVINJSKE DOLINE
23. MDGN SLOVENSKE KONJICE, VITANJE IN ZREČE
24. MCDD/KŠDD/KDDD
25. MIKI ŠPORT
26. GODBA NA PIHALA SLOVENSKE KONJICE
27. TURISTIČNO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE (posebna smrečica na Tržnici Slovenske Konjice)
28. DRUŠTVO KMETIC ZARJA
29. PLESNO DRUŠTVO STEP BY STEP
30. VDC ČEBELICA & KUD GNEZDO
31. GASILSKA ZVEZA SLOVENSKE KONJICE
32. GIMNAZIJA SLOVENSKE KONJICE
33. ZGODOVINSKO DRUŠTVO KONJICE
34. VINOGRADNIŠKO VINARSKO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE
35. GOVEDOREJSKO DRUŠTVO
36. STROJNI KROŽEK
37. OZRK SLOVENSKE KONJICE
38. MALI ČOKO
39. ZANZI BAR
40. BAR TATTENBACH
41. KAVARNA NA TRATI
42. ČEBELARSTVO ŽVIKART
43. DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE - ŠTORKLJINA HIŠA
44. 4M - UNIKATNI IZDELKI IZ LESA
45. STUDIO FAKIN
46. SSKHD SREČANJE-SRETENJE
47. CVETLIČARNA DARJA

Vabljeni tudi k ogledu FB albuma, kjer smo zbrali nekaj utrinkov okrašenih smrečic. 

Slovenske Konjice, v objemu žlahtnih zgodb. 

NAJ LETOŠNJA SANJARJENJA POSTANEJO DOŽIVETJA V 2021

Spoštovani,

leto, ki je za nami, nam je morda res preprečilo mnoga srečevanja, popotovanja in oddaljena raziskovanja ter nas prikrajšalo za  številne pristne stiske rok, tople objeme in človeško bližino.

Vendar pa, če nanj pogledamo iz druge perspektive, nam je dovolilo, da smo po dolgem času imeli dovolj časa za popotovanja globoko vase, za srečevanja tistih nam najbližjih ljudi in za raziskovanja ter razmislek o številnih novih priložnostih, ki so na obzorju.

Dovolilo nam je sanjariti.

Zato verjamem, da bo leto 2021 odlična priložnost za to, da ta sanjarjenja tudi udejanjimo in da postanejo naša nepozabna doživetja, ki jih bomo skupaj »raziskovali, občutili in užili«.

Srečno in doživetij polno 2021!   

Vaš TIC Slovenske Konjice

Decembrska (z)GODBA

Drage ljubiteljice in ljubitelji godbene glasbe.

Konec leta je bil vedno rezerviran za božično-novoletni koncert konjiške godbe na pihala. Ker pa je letos vse drugače, bo drugačen tudi njihov koncert. Ker si preprosto ne znajo predstavljati, da ga ne bi bilo – v takšni ali drugačni različici.

Zato so se v sodelovanju s Centrom za kulturne prireditve odločili, da bodo v soboto in nedeljo, 19. in 20. 12. zvečer, ko bi tudi sicer morala potekati njihova koncerta, na Mestnem trgu poskrbeli za godbene ritme. Zavrteli bodo posnetke lanskega 29. božično-novoletnega koncerta in vam s tem na daljavo, pa vendar iz srca, voščili glasbe polno, uglašeno in harmonično 2021. 

Leva, desna, leva, desna …

Prijazno povabljeni na večerna sprehajanja po praznično okrašenih Slovenskih Konjicah.

Slovenske Konjice so okrašene

Drage občanke in občani Slovenskih Konjic!

da je naše mesto letos toplo in simpatično okrašeno gre velika zahvala številnim društvom, šolam, vrtcem, zavodom, lokalnim podjetjem, drugim organizacijam in posameznikom, ki ste okrasili kar 47 smrečic v mestnem jedru. Še posebej velik hvala Turističnemu društvu Slovenske Konjice na čelu s predsednikom Cvetom Štefaničem, ki je na Tržnici Slovenske Konjice postavilo unikatno smrečico, v celoti izdelano iz naravnih materialov, veliko ljubezni in nešteto ur časa.  Velik hvala tudi Policijski postaji Slovenske Konjice, ki nam je podarila največjo smreko, ki letos ponosno krasi Mestni trg pred Domom kulture. Da smo jo varno postavili na svoje mesto, pa je zaslužen gospod Robi Iskrač s svojo ekipo in Prevozi hlodovine Juhart. Že v naprej hvala tudi konjiškim skavtom, ki bodo s prižigom prazničnih svečk ob Konjiškem potočku pričarali nepozaben predbožični sprehod po Starem trgu. In hvala tudi vsem občankam in občanom, ki se v teh dneh sprehodite skozi mesto in mu s tem vdahnete decembrski utrip. Zaradi vas vseh je v Konjicah res lepo. Iz srca hvala!

Smrečice, ki jih lahko občudujete na potepu od Mestnega skozi Stari trg vse do Občine Slovenske Konjice, so za Vas okrasili:

1. OBČINA SLOVENSKE KONJICE
2. SPLOŠNA KNJIŽNICA SLOVENSKE KONJICE
3. TIC SLOVENSKE KONJICE
4. JKP SLOVENSKE KONJICE
5. ZDRAVSTVENI DOM SLOVENSKE KONJICE
6. LAMBRECHTOV DOM
7. KRAJEVNA SKUPNOST SLOVENSKE KONJICE
8. KRAJEVNA SKUPNOST ŽIČE
9. KRAJEVNA SKUPNOST ZBELOVO
10. KRAJEVNA SKUPNOST IN PGD DRAŽA VAS
11. PLANINSKO DRUŠTVO LOČE
12. VRTEC SLOVENSKE KONJICE
13. VRTEC MALI GROF
14. OŠ POD GORO
15. OŠ OB DRAVINJI
16. GŠ SLOVENSKE KONJICE
17. ROD BELEGA KONJA - Taborniki
18. STEG SLOVENSKE KONJICE - Skavti
19. LIONS KLUB KONJICE
20. LIONS KLUB KONJICE - VITA
21. LEO KLUB KONJICE
22. ODI - OBMOČNO DRUŠTVO INVALIDOV DRAVINJSKE DOLINE
23. MDGN SLOVENSKE KONJICE, VITANJE IN ZREČE
24. MCDD/KŠDD/KDDD
25. MIKI ŠPORT
26. GODBA NA PIHALA SLOVENSKE KONJICE
27. TURISTIČNO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE (posebna smrečica na Tržnici Slovenske Konjice)
28. DRUŠTVO KMETIC ZARJA
29. PLESNO DRUŠTVO STEP BY STEP
30. VDC ČEBELICA & KUD GNEZDO
31. GASILSKA ZVEZA SLOVENSKE KONJICE
32. GIMNAZIJA SLOVENSKE KONJICE
33. ZGODOVINSKO DRUŠTVO KONJICE
34. VINOGRADNIŠKO VINARSKO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE
35. GOVEDOREJSKO DRUŠTVO
36. STROJNI KROŽEK
37. OZRK SLOVENSKE KONJICE
38. MALI ČOKO
39. ZANZI BAR
40. BAR TATTENBACH
41. KAVARNA NA TRATI
42. ČEBELARSTVO ŽVIKART
43. DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE - ŠTORKLJINA HIŠA
44. 4M - UNIKATNI IZDELKI IZ LESA
45. STUDIO FAKIN
46. SSKHD SREČANJE-SRETENJE
47. CVETLIČARNA DARJA

Vsem iz srca hvala. Vabljeni tudi k ogledu FB albuma, kjer smo zbrali nekaj utrinkov okrašenih smrečic. 

Slovenske Konjice, v objemu žlahtnih zgodb. 

Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
NAJ LETOŠNJA SANJARJENJA POSTANEJO DOŽIVETJA V 2021
Decembrska (z)GODBA
Prižig lučk ob Konjiškem potočku
Prižig praznične razsvetljave
HVALA, DA STE OKRASILI MESTO :-)
Slovenske Konjice so okrašene
Krašenje mestnih smrečic
Kdo ponuja domače?
Dogodivščina za otroke v Žički kartuziji
16. Festival lepopisja in "tihi sprehodi" v Žički kartuziji
BREZPLAČNA VODENJA ODPOVEDANA
Evropski teden mobilnosti 2020
 V2
 efs
« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Iskanje po strani

Style I Style II Style III