trusted online casino malaysia Predmeti filtrirani po datumu: Sreda, 09 Februar 2022
Menu
Tablet menu

Kulturo smo užili z veliko žlico

KULTURO SMO UŽILI Z VELIKO ŽLICO

Turistična destinacija Rogla-Pohorje (TDRP) je letošnjemu praznovanju Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika, namenila veliko pozornosti in se ga lotila na prav poseben način. Po zgledu Žičke kartuzije, ki ob posebnih dnevih že vrsto let tradicionalno odpira svoja vrata in vabi z brezplačnimi vodenimi ogledi, so destinacijiski turistični vodniki skupaj z ostalimi deležniki v turizmu strnili misli in nastala je ideja, da se obiskovalcem na ta poseben dan, ko praznuje kultura, kot darilo ponudijo brezplačna turistična vodenja v vseh štirih občinah naše destinacije. Projekt je odlično uspel in prinesel odločitev, da ga prihodnje leto ponovimo.

Dogodek poimenovan Kulturni dan po naše je v destinacijo pripeljal radovedne obiskovalce, ki so bili navdušeni nad idejo in izvedbo vodenih ogledov. Poleg že omenjene Žičke kartuzije, skozi katero sta obiskovalce v treh terminih brezplačno popeljali Vida Šmid in Tea Lampreht, so prišli na vrsto tudi vsi ljubitelji Minattijeve poezije, ki so se lahko podali po priljubljeni konjiški literarno-turistični poti Po Minattijevih stopinjah skupaj s turistično vodnico Nino Buh. Nina se je popoldan podala še na voden ogled Oplotnice, kjer je velik del pozornosti namenila Tinetu Lesjaku in njegovemu glasbenemu izročilu. Teja Peperko je tokrat vodenje izvedla po Vitanju, ki ga je na svojevrsten način v svojih pesnitvah opisal ljudski pesnik Matija Štimulak. Na 1500 metrih nadmorske višine pa je po Poti med krošnjami Pohorje radovedne obiskovalce razveseljevala Ksenija Gorišek Mauer, ki je voden ogled popestrila z branjem pesmi Jurija Vodovnika.

Brez podpore in posluha TIC Slovenske Konjice, LTO Rogla-Zreče, GIZ, TIC Vitanje in Poti med krošnjami Pohorje, ki so projekt tako finančno kot tudi medijsko podprli, tega ne bi mogli izvesti. Prav tako pa bi bil projekt sam sebi namen, če ne bi bilo Vas, dragi obiskovalci. Zato na tem mestu najlepša hvala, da ste prišli in da smo lahko z vami kulturno zajemali in užili z veliko žlico.

V imenu ekipe TDRP zapisala:

Nina Buh, turistična vodnica

Preberite več...
Naroči se na ta RSS
  1. Novo
  2. Povezave
(Z)godbe zmajskih mest in 90 let Turističnega društva Slovenske Konjice
V pripravi nova turistična strategija 2022-2028
Strategija turizma 2022-2028
Dišalo po usnju
Počitniško darilo za vas
Kulturo smo užili z veliko žlico
Delovni zajtrk županov
Okusi Rogle - Izvorno slovensko
Kulturni dan po naše - BREZPLAČNA VODENJA
Zgodbe konjiškega usnja - BREZPLAČNO VODENJE
Skupščina Partnerstva za Pohorje
Izšla je nova številka časopisa TDRP
 V2
 efs
« February 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Iskanje po strani

Style I Style II Style III